تعرف علي أفضل الجامعات في تركيا للطلاب الدوليين 2024

Beste universiteiten in Türkiye voor internationale studenten

Turkije staat bekend om zijn gevarieerde cultuur en prachtige toeristische trekpleisters, zoals de moskeeën en adembenemende landschappen, en het wordt ook beschouwd als een favoriete bestemming om te studeren. Turkiye is een land dat wordt begrensd door acht landen en drie zeeën. Vanwege de belangrijke ligging heeft het een geavanceerde economie ontwikkeld met een rijk cultureel erfgoed. Het is een perfecte mix van Europese en Oosterse cultuur, en dit geeft de lokale bevolking en toeristen een uitzonderlijke ervaring.

Naast vele charmante landschappen is Turkije door de geschiedenis heen getuige geweest van vele beschavingen. Het is een plek geworden met diverse culturen en overtuigingen vanwege de strategische ligging. Vanwege deze diversiteit zul je merken dat Turkse mensen elkaar respecteren, van bezoekers en toeristen houden en natuurlijk internationale studenten verwelkomen. Veel buitenlandse studenten kiezen voor Turkse universiteiten om het niveau van hun opleiding te verhogen. Türkiye staat bekend om zijn universiteiten van hoog niveau die onderwijs bieden aan internationale studenten.

Kwaliteit van studeren in Turkiye

Türkiye behoort tot de landen met het hoogste percentage hoger onderwijs ter wereld. Het hoger onderwijssysteem volgt het Europese Bolognasysteem, waardoor de graad die je behaalt aan een universiteit in Turkije in heel Europa wordt erkend. Naast Erasmus Plus neemt Turkije deel aan andere uitwisselingsprogramma’s zoals het uitwisselingsprogramma Mevlana en Farabi.

Programma selectie: Internationale studenten kunnen kiezen uit ruim 60.000 verschillende programma’s aan 207 universiteiten. Het belangrijkste is dat universiteiten in Turkije een groot aantal programma’s in het Engels aanbieden, vooral op master- en doctoraatsniveau. Het staat hoog aangeschreven in veel academische disciplines, waaronder bedrijfskunde, techniek en geneeskunde. Bovendien zijn de collegegelden aan Turkse universiteiten veel lager dan in andere Europese landen.

de kosten : De kosten van levensonderhoud in Turkije zijn relatief goedkoper dan in alle andere landen in het buitenland. U kunt aan uw noodzakelijke privébehoeften voldoen, zoals accommodatie, eten, vervoer, enz. met ongeveer 400-500 USD per maand. Er is in elke stad minstens één universiteit, wat het hele land een studentvriendelijk land maakt.

Werk in Turkiye terwijl je studeert

De onlangs geïmplementeerde arbeidswet in Turkije staat internationale studenten toe om in deeltijd te werken, nadat ze een studentenwerkvergunning hebben aangevraagd. Studenten moeten hun eerste studiejaar afronden voordat ze maximaal 24 uur per week kunnen werken. Daarnaast kunnen studenten in master- of doctoraatsprogramma’s voltijds of als onderzoeker aan hun instelling werken.

De Turkse regering wil een belangrijke internationale studiebestemming worden. In combinatie met talrijke beurzen en partnerschappen met universiteiten in het buitenland wordt verwacht dat werkvergunningen de aantrekkelijkheid van het land voor studenten over de hele wereld zullen vergroten.

Verblijf in Türkiye na je afstuderen

Wanneer ze klaar zijn met het bestuderen van hun vakgebied, kunnen internationale studenten een werkvergunning aanvragen, aangezien hun studentenvisum vervalt. In tegenstelling tot voorgaande jaren hoeft u niet terug te keren naar uw land en opnieuw een aanvraag in te dienen bij Turkije. Je krijgt een tijdelijke verblijfsvergunning waarmee je direct na je afstuderen werk kunt zoeken. Uw werkgever is degene die uw werkvergunning bij het Ministerie van Arbeid verwerkt zodra u deze in dienst neemt. Er zijn drie soorten werkvergunningen voor buitenlanders: kortdurend werk, vast werk of freelance werk.


De beste internationale universiteiten in Türkiye

1 – Çankaya-universiteit

Çankaya University is een nieuwe universiteit uit de particuliere sector in Ankara. Deze topuniversiteit in Turkije heeft een uitgebreid aanbod aan majors voor internationale studenten, waaronder architectuur, techniek, economie, kunst, wetenschap en rechten. De opleidingen aan Çankaya University zijn grotendeels in het Engels, zodat internationale studenten het meeste uit hun studie en onderzoek kunnen halen. Voor degenen die in een internationale taal willen studeren, heeft de universiteit een speciaal Engelstalig voorbereidend instituut. Het onderzoek bij Çankaya richt zich momenteel op ondernemerschap en vrouwenstudies, om er maar een paar te noemen.

Naast de uitstekende programma’s op alle niveaus onderscheidt deze universiteit zich door de bekroonde campus, die in 2011 werd geopend. Het omvat een moderne bibliotheek, eersteklas wetenschappelijke laboratoria, een gespecialiseerd sportcentrum en directe bussen naar de stad. centrum.

2 – Koc Universiteit

Koc University is een van de beste universiteiten in Turkije voor internationale studenten. Het bescheiden begin was dat fabrieksgebouwen werden omgebouwd tot klaslokalen. Tegenwoordig heeft het veel eersteklas programma’s op een indrukwekkende campus, ontworpen door de prominente architect Mozan Khadem. Deze ondersteunende campus omvat de faculteiten Sociale en Geesteswetenschappen, Economie, Verpleegkunde, Geneeskunde, Administratieve Wetenschappen en Techniek. Koç University is een belangrijke ontvanger van nationale onderzoeksprijzen en subsidies. Het bevat ook 132 onderzoekslaboratoria die bijdragen aan de wetenschappelijke, sociale en economische ontwikkeling van Turkije.

De lessen aan de Koç Universiteit worden in het Engels gegeven, met enkele uitzonderingen in de verpleegkunde- en rechtenprogramma’s. De universiteit werkt ook samen met universiteiten in het buitenland, zoals de University of California, Cornell University, Georgetown University en vele anderen.

3 – Hacettepe Universiteit

Hacettepe University is een hoog aangeschreven openbare instelling, vooral als het gaat om geneeskunde en levenswetenschappen. De hoofdcampus in de oude binnenstad van Ankara herbergt de wereldberoemde medische school. Het omvat ook hogescholen voor tandheelkunde en farmacie, biomedische centra en vele gezondheidsinstituten. Op Beytepe Campus vind je de faculteiten Economie, Onderwijs, Natuurwetenschappen, Ingenieurswetenschappen, Schone Kunsten, Kunsten en Wiskundige Wetenschappen. Daarnaast heeft het één muziekinstituut, vijf scholen voor beroepsonderwijs en 104 onderzoekscentra.

Cursussen bij Hacettepe worden gegeven in het Turks, Engels, Duits of Frans. De universiteit ondersteunt internationalisering op elk studieniveau en heeft meer dan 500 bilaterale overeenkomsten met universiteiten over de hele wereld.

4 – Sabanci-universiteit

Sabanci Universiteit is een jonge en vooraanstaande universiteit, ontworpen met een interdisciplinaire benadering van onderwijs. Het werd in 1995 opgericht door de Sabanci Foundation na een uitgebreid proces van onderzoek naar de beste onderwijssystemen over de hele wereld. Hun lesmethode omvat twee fasen. Ten eerste voltooien studenten een Foundations Development Year waarin ze uitgebreide basisbeginselen leren. Daarna gaan ze door naar universitaire cursussen die hen voorbereiden op verschillende carrières. Er zijn drie faculteiten aan de Sabanci Universiteit: Ingenieurswetenschappen en Natuurwetenschappen, Kunst- en Sociale Wetenschappen en Management.

Sabanci Universiteit is in verschillende ranglijsten uitgeroepen tot de meest baanbrekende en innovatieve universiteit in Türkiye. Ze verdient deze onderscheiding omdat haar onderzoekswerk zich richt op alle gebieden van gemeenschapsontwikkeling, inclusief beleidsontwikkeling, productietechnieken en conflictoplossing.

5 – Bilkent Universiteit

Bilkent University is een van de beste universiteiten in Türkiye voor internationale studenten. De naam “Bilkent” is een afkorting voor bilim kenti wat vertaalt Voor de “Stad van de Wetenschap” kan de naam worden belichaamd in een breed scala aan disciplines. Het bestaat uit negen faculteiten: Onderwijs, Bedrijfskunde, Geesteswetenschappen en Kunsten, Techniek en Recht. Alle programma’s op deze hogescholen worden in het Engels gegeven. Het heeft internationale docenten uit meer dan 40 landen over de hele wereld en een groot aantal internationale studenten.

De brede academische disciplines van Bilkent University zijn in balans met de vele clubs en activiteiten die er plaatsvinden. Studenten kunnen deelnemen aan speciale sportclubs, frequente conferenties en lezingen, kunst- en culturele tentoonstellingen, het jaarlijkse Mayfest of muziekevenementen van een week.

6 – Boğaziçi-universiteit

Boğaziçi Universiteit, aanvankelijk Robert College genaamd, was een Amerikaanse universiteit, opgericht door filantropen en missionarissen in Turkije in 1863. Tegenwoordig staat ze volledig onder Turks bestuur, maar onderhoudt ze sterke banden met het Amerikaanse academische systeem. Boğaziçi Universiteit heeft het grootste aantal kandidaten voor de nationale toelatingsexamens. Aan deze topuniversiteit in Turkije kunnen studenten bekende opleidingen studeren, zoals computertechniek, industriële techniek en elektrische en elektronische techniek. Techniek, sociale wetenschappen en onderwijs zijn echter nog steeds studiegebieden waar veel lokale en internationale studenten veel vraag naar hebben.

Het studentenleven aan de Boğaziçi Universiteit is elk voorjaar gevuld met entertainment en culturele evenementen, zoals het Tasoda Music Festival en het International Sports Festival. Studenten verblijven in een van de tien studentenwoningen, variërend van historische gebouwen tot moderne gebouwen.

7 – Ozyegin-universiteit

Ozyegin University is een van de beste Turkse universiteiten voor internationale studenten, en is een nieuwe universiteit opgericht door de Turkse miljardair Hasnu Ozyegin om een ​​betaalbare onderzoeksuniversiteit voor ondernemerschap te creëren. Net als Cambridge en MIT heeft het een visie op een transformatieve studentenervaring. De faculteiten van de universiteit omvatten architectuur en design, techniek, bedrijfskunde, sociale wetenschappen en rechten. Het heeft ook scholen die programma’s voor professionele luchtvaart, gastronomie en moderne talen aanbieden.

De missie van Ozyegin University is om het leren van studenten toe te passen in dienst van de samenleving. Internationale studenten zullen een multidimensionale benadering van academici en hun algehele omgeving ervaren. Ozyegin University wordt beschouwd als een betaalbare instelling en universiteit en biedt voldoende krediet- en beurssystemen voor studenten.

Hoe een studentenvisum te verkrijgen in Türkiye

Als je van plan bent om in Turkije te studeren, heb je een vergunning nodig, dit is een studentenvisum in Turkije. Je moet dit document aanvragen en verwerken om legaal aan Turkse universiteiten en hogescholen te kunnen studeren. Het verkrijgen van een studentenvisum kan veel papierwerk, moeite en tijd vergen, maar het is gemakkelijk en ongecompliceerd.

Documenten die u nodig heeft voor het verkrijgen van een studievisum voor Turkije

Als je een internationale student bent die van plan is om in Turkije te studeren, begin dan met het voorbereiden van de documenten die het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken vereist om een ​​studentenvisum te verkrijgen. Aangezien de visumaanvraag via het kantoor wordt gedaan, dient u alle vereisten vooraf op te stellen, zodat het proces gemakkelijk kan worden voltooid.

Dit zijn de vereiste vereisten:

 • Visa aanvraagformulier
 • je paspoort
 • Twee kopieën van uw persoonlijke foto (paspoortformaat)
 • Een acceptatiebrief, waarin de duur van uw verblijf in Türkiye wordt vermeld
 • Uw reisverzekeringsdocumenten
 • Uw zorgverzekeringsdocumenten
 • Documenten waaruit uw financiële middelen blijken om uw studie in Türkiye te ondersteunen. Het kan uw bankrekeningrapport zijn, uw studiebeurzen (als u die heeft) of andere documenten van uw gezinsleden.
 • Bewijs van woonplaats, dit kan een document zijn van uw woonplaats, uw familieleden of uw appartement waaruit blijkt hoe lang u al verblijft
 • Betaal de visumverwerkingskosten (bewaar uw betalingsbewijs)
 • Bewijs van vliegtickets geboekt naar Türkiye
 • Kopie van gegevens en certificaten van eerdere onderwijsinstellingen.

Kosten van een studentenvisum voor Türkiye

De kosten van een studentenvisum voor Türkiye variëren afhankelijk van uw land en het doel van uw bezoek. Het bedrag varieert meestal van 15 tot 80 dollar. Sommige landen zijn vrijgesteld van het betalen van Turkse visa.

Stappen voor het aanvragen van een studentenvisum in Türkiye

Niet alle internationale studenten die naar Türkiye gaan, hebben een studentenvisum nodig. U bent vrijgesteld van het verkrijgen van een studentenvisum als u houder bent van een blauwe kaart, staatsburger bent van de Republiek Noord-Cyprus, of als uw ouders een werkvisum en verblijfsvergunning hebben, en u uw middelbare- en bachelordiploma in Turkije hebt behaald. Als u niet aan een van deze voorwaarden voldoet, moet u een Turks studentenvisum aanvragen. De Turkse overheid moedigt internationale studenten aan om zich 60 dagen vóór hun mogelijke reis aan te melden.

Hieronder staan ​​de stappen om een ​​studentenvisum in Türkiye te verkrijgen:

1- Het verkrijgen van toelating tot een Turkse universiteit

Een van de vereisten die u moet indienen tijdens uw visumaanvraag is een acceptatiebrief van de door u gekozen Turkse universiteit. Je moet dus eerst tot de universiteit worden toegelaten voordat je je studentenvisum voor Turkije aanvraagt.

Momenteel zijn er meer dan 200 universiteiten in Turkije, die verschillende programma’s aanbieden voor bachelor-, master- en doctoraatsstudenten.

Bovendien bepaalt het door u gekozen programma welk type studentenvisum u moet verkrijgen. Zorg er dus voor dat u een acceptatiebrief en andere relevante documenten ontvangt bij de door u gekozen universiteit.

2- Maak online een afspraak

Alle Turkse visumaanvragen worden online via hun website ingediend. U dient een afspraak te maken bij de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat in uw land. Nadat u de eerder genoemde vereisten heeft ingediend, beantwoordt u enkele formulieren en zodra u deze heeft ingevuld, kunt u een afspraak maken voor het verkrijgen van uw Turkse studentenvisum.

Wanneer u de website opent, klikt u op ‘Maak een afspraak’ en wordt u gevraagd de dichtstbijzijnde Turkse ambassade in uw land te kiezen. Als je het online vooraf bestellen nog niet hebt afgerond, hebben ze de mogelijkheid om op te slaan en opnieuw door te gaan.

3- Woon uw afspraak bij en breng de vereisten mee

Bereid de vereisten vooraf voor en zorg ervoor dat u de volledige documenten op de dag van uw afspraak indient. Zorg ervoor dat alle weergegeven informatie geldig en actueel is. Als een van deze documenten onjuist is of ontbreekt, wordt u afgewezen en moet u het proces helemaal opnieuw beginnen.

Tijdens uw afspraak vindt er een kort interview plaats door een consulaire ambtenaar. Hij zal u een paar vragen stellen en de door u verstrekte informatie verifiëren. Omdat interviews een belangrijke rol spelen bij de goedkeuring van een studentenvisum voor Turkije, moet je jezelf goed voorstellen.

4- Verwerken en wachten op de resultaten

Na uw visumaanvraagafspraak is het tijd om te verwerken en te wachten op de resultaten. De verwerkingstijd verschilt meestal per land, maar kan 3 tot 15 werkdagen duren. Een van de voordelen van hun website is dat u de fasen van uw visumaanvraag kunt volgen. Het Turkse studentenvisum is een jaar geldig en kan worden verlengd.

5- Reis naar Türkiye en verkrijg een verblijfsvergunning

Wanneer u in Türkiye aankomt, heeft u een verblijfsvergunning nodig. Dit document verschilt van het Turkse studentenvisum omdat je hiermee langer dan 90 dagen of drie maanden in Turkije kunt verblijven. De verblijfsvergunning is een jaar geldig en moet u zes weken voor de vervaldatum verlengen.

U kunt een verblijfsvergunning aanvragen bij het dichtstbijzijnde regionale directoraat voor immigratiebeheer en enkele documenten overleggen, zoals het aanvraagformulier, een kopie van uw paspoort en visum. Je moet ook een kopie van de website van de universiteit en enkele pasfoto’s meenemen.


Al deze informatie is verzameld door een team Reizigersbibliotheek Als u op internet of in referenties zoekt en als er een fout in de informatie zit, of het nu een taalfout is of door onoplettendheid is ontstaan, enz., kunt u ons dat in de opmerkingen vertellen en wij zullen het graag corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top