تعرف علي ادوات مشرفي المواقع | Google Search Console 2024

Webmasterhulpprogramma’s Google Search Console is een van de krachtigste gratis hulpprogramma’s voor zoekmachineoptimalisatie. Dit artikel behandelt alles wat u moet weten over Google Console, de Google Webmastertool GSC, de belangrijkste secties ervan en hoe u deze kunt gebruiken.

Google Search Console is een gratis tool van Google om de prestaties van websites te analyseren. Aanvankelijk heette het Google Webmaster Tools, daarna veranderde de naam in Google Search Console.

Het is handig voor website-eigenaren en specialisten op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Het biedt veel prachtige functies die SEO dienen. Het biedt nauwkeurige informatie over de visie van Google op de site. Het houdt toezicht op elke website, geeft rapporten over de prestaties en dekking, evenals verbeteringen, en kan ook helpen bij het identificeren van trefwoorden: de trefwoorden waarop u zich moet richten, gezien uw kennis van de zoekintentie via de woorden die in de zoekresultaten op het configuratiescherm verschijnen.

Webmasterhulpprogramma’s Google Search Console is een dienst van Google die u helpt:

 1. Vind fouten: Het wordt ook gebruikt om technische fouten te vinden en op te lossen, XML-sitemaps te verzenden, backlinks te bekijken, enz.
 2. Tracking van websitegegevens: Search Console helpt u bij het analyseren van de prestaties van sites in de Google-zoekmachine en geeft u een rapport over het aantal keren dat de site wordt weergegeven en de woorden waarin uw site en pagina in de zoekmachine worden weergegeven.
 3. Inhoudsverbetering: Door de problemen met de pagina’s van uw site of delen van de inhoud te kennen, kunt u snelle oplossingen vinden om elk probleem op te lossen en vervolgens Google vragen de pagina opnieuw te indexeren om de positie van de site op Google te verbeteren.
 4. Indexeringsproblemen oplossen: Via waarschuwingen verzonden door Google Search Console kunt u alle archiveringsproblemen oplossen zodra ze zich voordoen, voordat ze ervoor zorgen dat uw site crasht.
 5. Optimaliseer uw site: Wanneer u nieuwe elementen zoals AMP en gestructureerde gegevens introduceert, maakt Google Search Console het gemakkelijker om ervoor te zorgen dat ze goed werken, en is het ook uitstekend geworden in het analyseren van de mobiele bruikbaarheid van sites.

Google Search Console wordt niet door veel mensen gebruikt, behalve om klikken te kennen of indexering te controleren, maar Search Console heeft veel meer functies dan dat, en we zullen ze allemaal leren kennen.

Log in bij Google Search Console met uw Gmail-account.

X

U zou een welkomstbericht moeten zien met twee opties, selecteer de eerste optie en voer vervolgens het domein in (zonder http(s://).

Om de webmasterhulpprogramma’s van Google Search Console te kunnen gebruiken, moet u eerst bewijzen dat u eigenaar bent van het domein van uw site en dit toevoegen aan de webmasters van Google. U heeft twee opties:

X

X

 • (een domeineigenschap toegevoegd)
 • URL (een URL-voorvoegseleigenschap toegevoegd)

Google Sitemaps laten zien waar u op uw website naar belangrijke informatie moet zoeken en hoe u die informatie het beste kunt crawlen.
Om dit te doen selecteert u ‘Sitemaps’ in het Configuratiescherm, plakt u het XML-sitemapadres in het gebied gemarkeerd met ‘Enter Sitemap URL’ en drukt u vervolgens op ‘Verzenden’.

U kunt de nationale vooruitzichten op de site kennen in termen van het aantal klikken in de afgelopen drie maanden.

X

Laten we nu de Google Search Console-tools in detail leren kennen:

Deze tool wordt gebruikt in de Google Webmaster Tool om het URL-adres te onderzoeken en stelt u in staat te testen hoe Google uw site weergeeft, en de manier om deze te gebruiken is heel eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is de link toe te voegen aan de zoekbalk op bovenaan de Google Search Console-pagina en na onderzoek van de link krijgt u een rapport over de linkpagina.

X

De tool heeft andere toepassingen waarvan sommigen zich misschien niet bewust zijn. Een van de belangrijkste toepassingen van de tool ‘URL-inspectie’ is:

 1. U kunt de indexering van een oude pagina bijwerken.
 2. Een nieuw gedeelte op uw site indexeren.
 3. Update het robotsbestand, robots.txt.
 4. Verhuizen van HTTP naar HTTPS.

Hier leggen we uit wat u kunt vinden in het prestatiegedeelte van Google Search Console. Het toont prestatie-indicatoren voor uw site en omvat het volgende:

Zoekresultaten Zoekresultaten

Hier vindt u het rapport met zoekresultaten van Google. De zoekresultaten zijn een subsectie van het gedeelte Prestaties. Het geeft rapporten tot 16 maanden, daarnaast kunt u de resultaten filteren op basis van verschillende factoren. Google heeft ook de functie toegevoegd om het linkadres te kopiëren of de mogelijkheid om het in een tabblad te openen. Nieuw om te testen.

X

Rapporten die u kunt maken met behulp van zoekresultaten

Het maximaal anderhalf jaar beschikbaar stellen van uw websitegegevens aan Google Search Console wordt beschouwd als een van de beste manieren om de prestaties van uw website te monitoren, of het nu gaat om zoekresultaten van zoekmachines of SERP.

U kunt zoekresultatengegevens in Google Search Console gebruiken om het volgende te bepalen:

 1. Best presterende pagina’s.
 2. Pagina’s met een lage CTR hebben een lage CTR.
 3. Bepaal het aantal klikken voor elk zoekwoord.
 4. Bepaal het aantal keren dat elk zoekwoord voorkomt.
 5. Identificeer nieuwe woorden waarop de gebruiker zich kan richten.

Via deze gegevens kunt u bepalen welke inhoud moet worden bijgewerkt, nieuwe zoekwoorden targeten of een artikel ondersteunen door het aan andere woorden te koppelen om On Page SEO te verbeteren.

Als u bijvoorbeeld een pagina heeft met weinig klikken en een hoog aantal vertoningen, moet u de titel en beschrijving van het artikel verbeteren om de gebruiker ertoe aan te zetten erop te klikken.

Ontdek suggesties

X

Google Nieuws Google Nieuws

Google Search Console heeft deze functie sinds januari 2024 toegevoegd onder het gedeelte Prestaties. Dit gedeelte meet de gebruikersprestaties op Android- en iPhone-applicaties en Google Nieuws, maar hoe gebruiken we dit? In dit rapport ziet u het aantal keren dat uw pagina’s zijn verschenen binnen Google Nieuws, onderverdeeld per land. Datum en type gebruikte apparaten.

In dit gedeelte van Webmaster Tools vindt u het volgende:

Dekking

Het dekkingsrapport in Google Search Console vertelt u alle pagina’s van uw site die zijn geïndexeerd en ook de pagina’s die zijn uitgesloten van de index. Het biedt ook een rapport over alle archiverings- en crawlfouten voor de site, waarin u wordt geïnformeerd over verbroken links en problemen met de site.

X

Het wordt aanbevolen om het dekkingsrapport in “Google Search Console” continu te volgen om er zeker van te zijn dat uw gearchiveerde pagina’s fouten bevatten of niet, zodat u de problemen snel kunt oplossen of Google kunt informeren om het probleem op te lossen.

U kunt de oorzaken van crawl- en indexeringsfouten achterhalen en deze zelf oplossen, zoals:

 1. DNS-fout: deze fout betekent dat er een probleem is met de hosting. Het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen met de ondersteuning en vragen om het probleem op te lossen.
 2. Serverfouten: deze fout is het gevolg van een groot aantal bezoeken dat de capaciteit van de server overschrijdt.
 3. Zachte 404-fouten: voer een omleiding uit 301. Als de pagina niet bestaat of de pagina wijzigt, kan de inhoud dubbel of zwak zijn.
 4. 404-fouten: dit zijn de meest voorkomende fouten die u zult tegenkomen. 404-fouten kunnen optreden wanneer u de publicatie van een pagina ongedaan maakt, een pagina verwijdert, enz. Maak u geen zorgen, ze hebben geen invloed op uw ranking, maar als ze vaak voorkomen, moet u voer onmiddellijk een 301-redirect uit.

Sitemaps (sitemapbestanden)

X

In dit deel dient u uw sitemaps in bij Google en hoeft u alleen op te nemen wat u in uw sitemap wilt weergeven. In dit gedeelte geeft Google Search Console u ook een beeld van wat er op de website gebeurt, dus u moet Zorg ervoor dat u zorgvuldig te werk gaat bij het indienen van een kaart. Uw website staat in Google Search Console.

Verhuizingen

In dit gedeelte kunt u inhoud verwijderen die u niet in zoekmachines wilt laten verschijnen, omdat deze dubbel is of mogelijk zwak is, en deze is onderverdeeld in 3 dingen:

X

 1. Tijdelijke verhuizingen:
  Hier voegt u het linkadres toe dat u tijdelijk voor maximaal 6 maanden uit de Google-zoekmachine wilt verwijderen. U kunt ook de cache voor een specifiek linkadres leegmaken als u het paginabeschrijvingsfragment volledig wilt verwijderen.
 2. Verouderde inhoud verwijderen:
  U kunt verwijderingsverzoeken indienen die naar u zijn verzonden en zijn voorgesteld door bezoekers of gebruikers.
 3. SafeSearch-filtering:
  Hier vindt u alle inhoud die is gerapporteerd als inhoud voor volwassenen.

Hoe gebruik je het verwijderingsgedeelte correct?

Voordat u links verwijdert en deze via het verwijderingsgedeelte van Google Search Console verzendt, moet u deze stappen volgen:

 • Een no-index-tag toevoegen aan de pagina die moet worden verwijderd.
 • Voer de rel=canonical-tag voor de pagina in
 • Sta de pagina niet toe in het robots.txt-bestand.

Een van de belangrijkste secties voor webmasters, en is onderverdeeld in:

Pagina-ervaring

X

Het biedt een samenvatting van de pagina-ervaring voor elke artikelpagina (URL). Deze rapporten helpen u de evaluatie van de pagina’s te kennen, zodat u bezoekers de beste ervaringen kunt bieden en een hoge ranking kunt verkrijgen.

Kernwebvitalen

X

Google heeft in mei 2020 Core Web Vitals toegevoegd aan Google “Google Search Console”, met als doel de gebruikerservaring op de site te identificeren, en het rapport is verdeeld in twee delen op basis van telefoon en desktop.

Mobiele bruikbaarheid

Met dit rapport kunt u eventuele problemen met de mobiele telefoon ontdekken, zodat u deze kunt oplossen. Dit zijn de belangrijkste problemen die u kunt tegenkomen:

X

 • Inhoud die breder is dan het scherm: uw pagina’s hoeven niet horizontaal te scrollen om volledig te kunnen worden weergegeven.
 • Klikbare elementen staan ​​te dicht bij elkaar: er moet ruimte zijn tussen links en knoppen.
 • Viewport is niet geconfigureerd: Zorg ervoor dat u de metaviewport-tag op de pagina’s gebruikt, die de afmetingen aanpast aan het apparaat dat de bezoeker gebruikt.

Het is verdeeld in:

Broodkruimels broodkruimels

Dit rapport is belangrijk voor uw weergave in SERP-resultaten, omdat het website-eigenaren helpt elk probleem te identificeren en op te lossen, zodat de weergave van de website in SERP-resultaten niet wordt gehinderd. Het informeert zoekmachines over de informatie die wordt weergegeven via de opmaak van pagina’s en draagt ​​bij aan het vergroten van het organische verkeer. Paden hebben mogelijk geen invloed op de navigatie van uw site, maar het oplossen van de problemen ervan biedt een geweldige gebruikerservaring.

Zoekvak voor sitelinks

Het geeft zoekvakfouten in sitelinks weer en biedt een rapport waarmee u het probleem kunt begrijpen en kunt oplossen.

Recensiefragmenten

Het helpt u te weten hoe uw websitepagina’s presteren en of fragmenten actief zijn of niet.

Het gedeelte Handmatige procedures en beveiliging in Google Search Console wordt beschouwd als het belangrijkste hulpmiddel voor webmasters en omvat:

Handmatige acties

Het is belangrijk dat we in deze sectie in de Google Search Console geen meldingen tegenkomen. De aanwezigheid van meldingen betekent dat de site de richtlijnen van Google schendt, en als het gebeurt dat u een melding ontvangt die wijst op een probleem, hoeft u alleen maar te doen stuur een verzoek naar Google om het te heroverwegen en opnieuw te beoordelen.

Veiligheidsproblemen

In het gedeelte Beveiligingsproblemen vindt u een melding of rapport als de site is blootgesteld aan malware of hacking. We hopen dat we deze problemen nooit zullen tegenkomen.

Hier in dit gedeelte van de Google Search Console-tool vindt u rapporten over:

 1. Internationale targeting: Als u een specifiek land wilt targeten, gaat u naar (Google Search Console > Internationale targeting > Land) en kiest u het land dat u wilt targeten.
 2. URL-parameters: Deze tool geeft alle parameters op de blog of website weer en als u deze op de juiste manier gebruikt, bent u beschermd tegen dubbele inhoud.
 3. Berichten: Dit gedeelte is een rechtstreeks communicatiemiddel tussen u en Google, alsof het een e-mail is, maar de afzender is alleen Google.
 4. Webtools: Het rapport Webtools omvat (advertentierapporten, testen en coderen van gestructureerde gegevens, paginasnelheid van Google Analytics, Google Mijn Bedrijf, Google Analytics, Google Domains en andere).

Het linksrapport op Google Search Console geeft u een rapport van de links die aan uw site zijn gelinkt. Hiermee kunt u schadelijke links naar uw site identificeren en deze afwijzen. Daarom moet u dit gedeelte voortdurend in de gaten houden om aanvallen van links te voorkomen. die van invloed zijn op de zoekmachineoptimalisatie van uw site.

Hier in dit gedeelte van Google Search Console vindt u

 1. Bewijs van domeineigendom: Hier wordt domeineigendom bewezen, zoals we hierboven hebben uitgelegd.
 2. Gebruikers en machtigingen: Hier is de beheerder voor Google Console en u kunt elke andere beheerder toevoegen.
 3. Websiteadres wijzigen: Wanneer u het domein wijzigt naar een ander domein voor dezelfde site, kunt u Google hierover in dit gedeelte informeren.
 4. Crawlstatistieken: Crawlstatistieken In deze sectie wordt een meting van de crawlsnelheid op uw website weergegeven.

Het is een onderdeel binnen het instellingengedeelte van de webmaster “Google Search Console”. Aan de dienst Google Search Console kun je verschillende Google-diensten koppelen, zoals (Google Analytics, Google Analytics-statistieken, Google Ads, Play Console-app, YouTube-kanaal) .

De webmastertoolkit is de belangrijkste en onmisbare SEO-tool. Hier zijn enkele belangrijke tools die elke blogeigenaar nodig heeft, zodat hij de prestaties van zijn site kan verbeteren en zoekresultaten kan leiden:

1. Google Trends-tool

Een van de gratis tools van Google waarmee u dagelijkse trends kunt volgen.

2. Google AdWords

Het is een tool van Google, die erg belangrijk is voor adverteerders, zodat zij hun advertentiecampagnes kunnen beheren.

3. Google Analytics-tool

Een gratis tool die wordt gebruikt om websites over de hele wereld te analyseren en wordt aangeboden door Google.

4. GuinRank-tool

De Content Kings-tool is een van de belangrijkste tools die door SEO-professionals worden gebruikt, omdat het helpt bij:

X

X

 • Kies gemakkelijke trefwoorden.
 • Analyse van de concurrentie.
 • Volg trends.
 • Het schrijven van sterke inhoud die hoog scoort in zoekmachines.
 • En vele andere functies waarover u meer kunt leren binnen onze community.

Uiteindelijk, na uitleg over de Google Webmaster Tools, wordt het ons duidelijk hoe de Google Webmaster Tool een belangrijk gratis hulpmiddel is om de weergave van de website in de Google-zoekmachine te verbeteren. Zorg er dus altijd voor dat u deze opent en ervan profiteert om de weergave van de website in de Google-zoekmachine te verbeteren. de SEO van uw website, en vergeet niet de Gene-tool GuinRank te gebruiken, deze bevat 8 zeer belangrijke tools op het gebied van SEO.