تعرف علي الاستثمار في العملات الرقمية.. مخاطر ومزايا 2024

Investeren in digitale valuta

Digitale valuta, of cryptocurrencies, zijn een opwindende en aantrekkelijke markt voor investeerders van over de hele wereld, omdat je door erin te werken in zeer korte tijd rijkdom kunt verwerven, maar dit werk zit vol risico’s en schommelingen.

Beleggingsexperts verklaarden dat iedereen die zich er toe wendt en liefde en enthousiasme heeft voor het verdienen van geld door te investeren in cryptocurrencies, moet weten dat er regels zijn die hij moet respecteren, want als hij deze regels niet respecteert, zal hij geld verliezen. , geschokt zijn, en deze dromen niet zullen verwezenlijken.

Voor iedereen die enthousiast is om aan hun cryptocurrency-reis te beginnen, zal ik enkele eenvoudige regels met u delen die u moet volgen om ervoor te zorgen dat uw investering veilig, productief en slim is, inclusief het volgen van enkele richtlijnen om de veiligheid van uw cryptocurrency-investeringen te behouden en de veiligheid van uw cryptocurrency-investeringen te vergroten. uw potentiële winst.

advies : Leer hoe u geweldige investeringsstrategieën kunt creëren, hoe u risico’s kunt verminderen, het is zelfs de moeite waard om trainingen in crypto te volgen en u kunt het doen zolang u de wens heeft om te leren.

Wat ook belangrijk is, is de handelsregel Is het bij digitale valuta juridisch toegestaan ​​of niet?

Wat zijn digitale valuta?

We zullen ‘digitale valuta’ definiëren voordat we beginnen met het onderwerp beleggen. Digitale valuta is een som geld of elektronische valuta. U kunt deze valuta bezitten in de virtuele wereld en u kunt er alles mee kopen op internet. Het is geen echte, tastbare valuta die kan worden bewaard en aangeraakt, maar deze valuta is een digitaal eigendom dat als gegevens wordt bewaard met behulp van encryptietechnieken. Het is zeer veilig en kan niet worden gehackt. U kunt dit geld kopen op sites die digitale valuta verkopen, u kunt het verkopen of u kunt het online verhandelen voor winst.

We weten allemaal dat de digitale munt Bitcoin de meest verhandelde munt in de virtuele wereld is en dat het door investeerders ‘digitaal goud’ wordt genoemd. De grondlegger van deze munt is uiteraard onbekend en gebruikt een pseudoniem.”Satoshi Nakamoto“, we zullen opmerken dat het woord Chatoshi Dit zijn getallen die kleiner zijn dan 1 bitcoin, zoals ‘ 0,0001 satoshi “.

De Bitcoin-valuta begon aanvankelijk als een verhaal over een hoeveelheid geld, die bij de lancering 21 miljoen eenheden bedroeg, en het bedrag van 1.309 Bitcoins was gelijk aan 1 Amerikaanse dollar. Daarna werd het beroemd en werd het een groot platform en zijn de prijs bereikte 19.700 dollar in het jaar 2017, en we zeggen niet dat de Bitcoin-valuta de enige was die op de markt was. Destijds waren er “Doge Coin”, “Ethereum”, “Tether”, “Litecoin” en anderen, maar Bitcoin was de meest bekende en gemeenschappelijke munt onder investeerders.

Digitale valuta zijn erg populair geworden onder mensen, zowel professionals als beginners, en zijn in veel landen het middelpunt van de aandacht van beleggers geworden. Investeren in digitale valuta belooft een snel rendement en tegelijkertijd een investeringsinstrument met snelle verliezen. Daarom moet de belegger heel voorzichtig zijn als hij erin handelt, en een van de gevaarlijke dingen is dat er websites op internet zijn die beleggers op verschillende manieren misleiden en bedriegen, en in feite is er een zeer groot aantal mensen die zijn opgelicht. en hun wachtwoorden verloren, enDit is ook te danken aan YouTubers die een paar dirhams nemen om investeringssites uit te leggen en valse getuigenissen afleggen zonder de waarheid van de site te onderzoeken..

Voordat u begint met investeren in digitale valuta, of het nu Bitcoin of andere is, en voordat u koopt, verkoopt of handelt, moet u daarom eerst een aantal dingen weten voordat u met dit werk begint.

1. U moet weten dat deze valuta op dezelfde minuut, uur, dag, week en maand fluctueert. In 2017 bedroeg de waarde van Bitcoin bijvoorbeeld ongeveer €3.000, daarna steeg de waarde naar €11.000 en vervolgens naar €19.700, in hetzelfde jaar als eerder vermeld, waarna de waarde later daalde, tot $7.000, en vervolgens weer steeg. Het fluctueert in grote hoeveelheden over een korte periode.

2. Deze valuta’s worden niet ondersteund door officiële overheidsinstanties en de overheid is niet verantwoordelijk voor uw verlies of fraude.

3. Sommige landen straffen iedereen die met deze digitale valuta werkt.

4. U moet weten dat het moeilijk is om te vervalsen en te vervalsen, omdat digitale valuta voor hun werk afhankelijk zijn van Blockchain-technologie, omdat deze gedecentraliseerde technologie voor het registreren en overdragen van financiële transacties een van de veiligste methoden voor betaling en overdracht van geld is, aangezien de Blockchain netwerk kan niet gemakkelijk worden gehackt en is onmogelijk te vervalsen of na te maken. Dit maakt het handelen in digitale valuta een optie waar velen de voorkeur aan geven.

5. Er zijn moslimgeleerden die geloven dat het handelen in Bitcoin verboden is omdat er geen garantie op zit, en dit wordt als gokken beschouwd. “Contant geld moet drie kenmerken hebben: de eerste is dat het een evaluatiestandaard is, de tweede is dat het is een opslagplaats van rijkdom, en de derde is dat het gebaseerd is op de algemene aanvaarding van algemene vrijgave.” Deze drie voorwaarden bestaan ​​niet in digitale valuta. De Almachtige God is de Allerhoogste en de Meest Alwetende.

6. U moet weten dat beleggen in digitale valuta u in zeer korte tijd rijk kan maken, en tegelijkertijd in zeer korte tijd failliet kan gaan, aangezien het valuta’s zijn waarvan de prijs gekoppeld is aan de economische en politieke prestaties van landen. .

Hoe te investeren in digitale valuta

Bitcoin verscheen in 2009 na Christus en was de eerste gecodeerde digitale munt. Deze munt was voor een groot aantal mensen slechts een fantasieverhaal en zij geloofden niet dat dit zou leiden tot de rijkdom van een groot aantal investeerders, terwijl de blockchain De technologie achter Bitcoin maakte indruk op de technologische gemeenschap, maar trok geen publieke belangstelling als investeringsoptie. Maar na meer dan een decennium betreden veel digitale valuta de cryptomarkt en kwam Bitcoin naar voren als de duurste elektronische valuta op deze aarde.

Wat je moet weten is dat degenen die cryptocurrencies kochten hun geld in het jaar 2017 na Christus hebben geïnvesteerd, maar nu miljoenen dollars per maand verdienen, dus ik zal wat advies met je delen op basis van mijn kennis en expertise op dit gebied.

1. Begin met een kleine hoeveelheid

We weten allemaal dat de aandelenmarkt anders is dan andere markten. In de meeste gevallen toont of bezit hij de goederen en koopwaar niet. De goederen of grondstoffen die daarin worden verhandeld zijn geen echte activa, maar eerder effecten of financiële activa, en in de meeste gevallen zijn deze goederen aandelen en obligaties, en zoals u weet kent de aandelenmarkt regels en vaardigheden die u moet beheersen om met volledige aandacht voor de tijd een specifiek effect te kiezen, omdat als u koopt of verkoopt en u de bewijzen niet goed bestudeert en de tijd niet controleert, u het risico loopt verlies te lijden.

Deze regel is van toepassing op het beleggen in digitale valuta, omdat de cryptocurrency-markt zeer volatiel is en dit alleen onverwachte stijgingen en dalingen aangeeft, en om deze reden is het verstandig en uit voorzorg om met een klein bedrag te beginnen voor een periode van minimaal 3 tot 6 maanden. maanden zonder schulden, wanneer u ontdekt dat de zaken u duidelijk zijn geworden. Begin met beleggen in aandelen, omdat u weet wanneer u moet beginnen, wanneer u moet stoppen, wanneer u moet kopen en wanneer u moet verkopen.

2. Selecteer de cryptovaluta

Het lijdt geen twijfel dat er in het jaar 2024 na Christus een groot aantal cryptocurrencies tegen verschillende prijzen zijn, dus je moet goed nadenken en voortdurend onderzoek doen voordat je de juiste cryptocurrency kiest. Onderzoek wat er op de markten gebeurt en kies vervolgens de 5 beste- presterende digitale valuta’s en volgen hun groei voortdurend, aangezien er een zeer groot aantal is. Van de cryptocurrencies, maar degene waar momenteel het meest op wordt vertrouwd, is Bitcoin, omdat het… De grootste cryptocurrency ter wereld en naast Ethereum ook de meest betrouwbare.

3. Kies een geschikt platform

Het platform is de plaats waar u digitale valuta kunt kopen, verkopen en bewaren. U moet het juiste platform zorgvuldig en zorgvuldig kiezen, ook al duurt het maanden voordat ik de waarheid over de platforms ontdek, het is beter voor mij dan geld in te zetten binnen en wordt opgelicht.

Wat het handelsmechanisme op de verschillende platforms betreft, is het als volgt:

  • De belegger kan via deze platforms digitale valuta kopen of verkopen.
  • De belegger kan zijn geld omzetten van papiergeld naar digitaal.
  • De mogelijkheid om te converteren tussen verschillende categorieën en soorten digitale valuta.
  • Handelsplatforms brengen specifieke kosten in rekening voor de verschillende transacties die via hen plaatsvinden.
  • Elk platform bepaalt zijn eigen wisselkoers.

Beste cryptocurrency-handelsplatforms

1. NSFX-platform

2. Binance-platform

3. Kucoin-platform

4. Huobi Global-platform

5. Coinbase-platform

6. Kraken-platform

7. Bitfinex-platform

4. Kies een geschikte portemonnee

Een portemonnee is nodig om cryptocurrencies op te slaan, maar wat is een cryptocurrency-portemonnee? Waarom zouden we een cryptocurrency portemonnee-account aanmaken?

De portemonnee is een software Het slaat de privé- en publieke sleutel op en voegt een link toe tussen u en de blockchain waar uw crypto-activa zich bevinden. Veel mensen maken geen onderscheid tussen cryptocurrency-wallets en een opslagplaats voor cryptocurrencies, maar vanuit technisch oogpunt Ze geven u alleen toegang tot uw cryptocurrency op de Blockchain met behulp van een cryptografisch adres dat een sleutel wordt genoemd. We weten allemaal dat zonder sleutel een cryptotransactie niet kan worden voltooid.

De portemonnee kan worden gebruikt voor het opslaan, verzenden, ontvangen en verwerken van cryptocurrencies bij een groot aantal bedrijven die cryptocurrencies accepteren.

Bedreigen digitale valuta de reële economie?

In 2024 waarschuwden economische experts en financiële analisten zelfs voor de risico’s van het verhandelen van ‘Bitcoin’ op de economische en financiële systemen, waarbij ze benadrukten dat het wordt gebruikt om illegale operaties te financieren, en dat terroristische groeperingen het ook bij hun activiteiten kunnen gebruiken.

Ze zeiden dat de Bitcoin-valuta een vast en onveranderlijk bedrag van 21 miljoen eenheden heeft, en dat een van de gevaarlijkste en angstaanjagendste problemen is dat deze dag na dag blijft stijgen. Ook is een van de problemen en risico’s dat je niet weet met wie je te maken hebt, of het nu van de koper of de verkoper is, en het financiert en dekt ook illegale dingen. Zonder controle, en ook, zoals gezegd, deze cryptocurrency ( Het kan worden gebruikt voor de financiering van terroristische operaties en het witwassen van geld, omdat er geen wettelijke basis voor bestaat .)

Er zijn enkele Arabische experts die geloven dat deze valuta zeer gevaarlijk is voor de economie van het land, ook al staan ​​veel landen de circulatie ervan toe bij banken en beurzen, vooral in Amerika. Er zijn ook internationale bedrijven die klanten adviseren en aanmoedigen om Bitcoin te kopen, maar veel landen, waaronder Arabische landen en Korea, waarschuwen. Vermijd de handel in deze cryptocurrency, vanwege het gevaar voor het financiële systeem.

Wat gevaarlijk is, zoals experts hebben gezegd over Bitcoin en anderen, is dat het onstabiel is en schommelingen ervaart in de waarde van zijn prijzen, als resultaat van de ongecontroleerde mondiale speculatie die erop plaatsvindt, waardoor deze investering risico’s en potentiële risico’s met zich meebrengt. verliezen waar niemand u genade voor zal tonen, omdat het een transactie is die geen fysieke activa heeft. Het is tastbaar en is niet onderworpen aan enige controle door een verantwoordelijke partij in de wereld, en deze valuta ontbeert garantie en officiële overheidssteun .

In feite zijn een groot aantal landen, zoals we in het jaar 2024 hebben gezien, in gevecht met deze munt en haar gezelschap, vooral in de Arabische landen, en hebben zelfs tot een boete en gevangenisstraf geleid, en dit alles is uit de lucht gegrepen. uit bezorgdheid over hun veiligheid en de gezondheid van hun economie.

Wat is de toekomst van digitale valuta?

Veel mensen vragen naar de toekomst van digitale valuta. In feite is de toekomst van digitale valuta onbekend en onbekend, maar er zijn geweldige theorieën en discussies over hun toekomst omdat de meeste investeerders er rechtstreeks naartoe gaan.

Veel landen zijn begonnen de digitale munt te bestrijden, en sommige van hen verwelkomen deze van alle kanten, maar naar mijn persoonlijke mening zie ik dat deze munt, met zijn pad, zichzelf aan de wereld zal opdringen, omdat het echt… Sommige grote kapitalistische economieën zijn erin geslaagd de crisis aan te pakken, in bedwang te houden en onder het toeziend oog van de centrale banken te brengen.

De cryptocurrency blijft momenteel erg zwak omdat hij zonder dollars niets waard is, omdat de dollar de belangrijke factor is in zijn evaluatie en circulatie, wat betekent dat hij nog geen volledige onafhankelijkheid heeft bereikt.

Uitspraak over beleggen in digitale valuta

De uitspraak over beleggen in digitale valuta. De meeste wetenschappers hebben verklaard dat dit niet is toegestaan Handelen in virtuele digitale valuta zoals Bitcoin vanwege de onwetendheid van de entiteit die ze uitgeeft en de beperkte erkenning ervan, en er zijn veel redenen die door wetenschappers worden genoemd om niet met dergelijke cryptocurrencies om te gaan.

Onder de dingen die wetenschappers hebben verboden met betrekking tot de toelaatbaarheid van het omgaan met digitale valuta zijn de volgende:

1. Haar transacties zijn onbekend, en zij kan zonder uw medeweten in alcohol en maneschijn handelen terwijl u uw geld in haar investeert.

2. Ten tweede heeft de staat deze munt niet officieel als contant geld aangenomen, wat door juristen tot uitdrukking wordt gebracht: door geld te slaan. Er werd vermeld in Al-Ahkam Al-Sultaniya op gezag van Imam Ahmad dat hij zei: (Het is niet toegestaan ​​om dirhams te slaan, behalve in het munthuis, met toestemming van de Sultan, want als mensen toestemming krijgen, zullen ze dat doen). dirham verzamelen).

3. Bitcoin heeft geen echte oorsprong of rendement. Het heeft geen verbinding met officiële financiële instellingen, banken etc. Met andere woorden, het wordt in alle opzichten als een onbekende valuta beschouwd.

4. Het wordt niet beschermd door financiële controles of wetten, en is niet onderworpen aan een toezichthoudende autoriteit.

5. Het kan tot grote hoogten stijgen of scherp vallen, waardoor het wordt blootgesteld aan schade en verlies.

6. Deze digitale valuta Het schaadt de economieën van landen.

7. Omgaan met deze digitale valuta is vergelijkbaar met gokken, wat verboden is in Gods wet.

8. mei Het handelen daarin leidt tot het verlies van de rechten van veel mensen en tot een onrechtmatige consumptie van hun geld.

9. Kritiek moet drie kenmerken bevatten: de eerste is dat het een maatstaf voor evaluatie is, de tweede is dat het een bewaarplaats van rijkdom is, en de derde is dat het gebaseerd is op de algemene aanvaarding van algemene afwijzing.” Deze drie voorwaarden bestaan ​​niet in digitale valuta. De Almachtige God is de Allerhoogste en de Meest Alwetende.

Maar als landen dit in de toekomst erkennen en duidelijke wetgeving hebben die de rechten beschermt van degenen die ermee te maken hebben en die de ambiguïteit en risico’s die er mee gepaard gaan, wegneemt, dan zal de uitspraak over de omgang ermee verschillen, en afhankelijk van het soort investering, of de sharia het nu accepteert of niet. Alleen God weet het.

Er is een gezegde voor “Sjeik Abdullah Al-Sulami zei: Digitale valuta omvatten veel dingen. Digitale valuta’s verschillen van de ene valuta tot de andere. Er is de Bitcoin-valuta, er is de Ethereum-valuta. Dit zijn twee onafhankelijke valuta’s op zichzelf. Hedendaagse wetenschappers verschillen van mening over de regels over het verhandelen en verwerven ervan. of niet, maar nadat ik Sheikh Abdullah Al-Sulami hoorde zeggen dat het een toegestaan ​​product is. Maar er is een regel die je moet weten. Ik wil deze details met je delen via het Al Majd Network-kanaal.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top