شرح إضافة UpdraftPlus لعمل نسخة احتياطية للموقع خطوة بخطوة.

  تعرف علي تعرف على أقوى إضافة مجانية للنسخ الاحتياطي 2024

  Wanneer u besluit uw site bij te werken of wijzigingen aan te brengen, zelfs kleine, zult u experts op het gebied van websiteontwikkeling, waaronder wij, tegenkomen die het belang benadrukken van “het maken van een back-up van uw site.”

  De tool die in de titel van deze handleiding wordt genoemd, “UpdraftPlus”, is precies de plug-in in kwestie, omdat we hiermee eenvoudig en met slechts een paar klikken back-ups van onze sites kunnen maken.

  De mogelijkheden gaan veel verder dan dat. Hieronder gaan we dieper in op de belangrijkste functies ervan, en bekijken we ook stap voor stap hoe u met deze tool een back-up van uw site kunt maken.

  Wat is UpdraftPlus?

  Veel WordPress experts bevelen de UpdraftPlus plugin aan als de beste op het gebied van het maken van een WordPress backup.

  UpdraftPlus is een populaire plug-in die op WordPress wordt geïnstalleerd om website-eigenaren te helpen back-upkopieën van hun sites te maken en deze eenvoudig en veilig te herstellen in geval van technische problemen of gegevensbeschadiging. Dit zijn de meest opvallende vaardigheden:

  • Back-up: De meest opvallende functie waar de UpdraftPlus-tool bekend om staat, is het maken van volledige back-ups van uw website, inclusief de database, bestanden, plug-ins en sjablonen.
  • Snel en eenvoudig herstellen: De plug-in biedt de mogelijkheid om de site eenvoudig en rechtstreeks vanuit back-ups te herstellen vanuit het WordPress-configuratiescherm.
  • Back-ups plannen: Een dergelijke procedure kan handmatig op de tool worden uitgevoerd, maar het zal vermoeiend worden om hetzelfde proces dagelijks handmatig te herhalen. Daarom vinden we dat de toevoeging flexibele opties biedt voor het automatisch plannen van back-ups, of dit nu dagelijks, wekelijks, maandelijks of zelfs elke vier uur is.
  • Back-upopslag op afstand: Om niet al uw eieren in één mandje te stoppen, ondersteunt de toevoeging het verzenden van back-ups naar meerdere cloudopslagdiensten zoals Dropbox, Google Drive, Amazon S3, enz., waardoor u een back-upkopie op meer dan één plaats bewaart.
  • Websites klonen en migreren: Met de Migrator-add-on die beschikbaar is bij UpdraftPlus, kunt u uw site eenvoudig naar een nieuwe locatie verplaatsen of klonen. Deze stap is nodig als u uw hosting wilt wijzigen, waarvoor u uw sitegegevens naar nieuwe servers moet overbrengen.
  • Makkelijk te gebruiken: Het heeft een eenvoudige en duidelijke gebruikersinterface met slechts een paar klikken op de knop, waardoor het back-up- en herstelproces zelfs voor beginners eenvoudig is.
  • Versleutel back-ups: De database kan worden gecodeerd in back-ups voor meer veiligheid.
  • Ondersteuning en compatibiliteit: UpdraftPlus is compatibel met de nieuwste versies van WordPress en biedt technische ondersteuning als er zich problemen voordoen.
  • Geavanceerd back-upbeheer: Hiermee kunt u eenvoudig door opgeslagen back-ups bladeren en deze verwijderen van uw WordPress-dashboard.

  Van de meeste van deze functies profiteert u gratis van de add-on, wat dezelfde reden is voor hun populariteit omdat ze effectieve en betrouwbare oplossingen bieden voor het maken van back-ups en het herstellen van websites zonder dat u extra kosten hoeft te maken.

  Waarom zou u een back-up van uw site maken?

  Het maken van een back-up van uw website is erg belangrijk en u zult zien dat we deze opnemen in de lijst met basisinstellingen voor elke website. Hier volgen nog meer dwingende redenen om een ​​back-up te maken:

  • Als u grote wijzigingen aan uw site aanbrengt en de resultaten zijn niet wat u had verwacht, kunt u de back-up herstellen om de site terug te brengen naar de vorige staat.
  • In gevallen zoals een storing in de hostingserver, programmeerfouten of een ander technisch probleem, zijn dit allemaal redenen die een directe impact hebben op het verlies van de gegevens van uw website. In dit geval helpen back-ups u uw site snel te herstellen.
  • Uw sitegegevens worden beschermd tegen cyberaanvallen zoals malware en hacks die schade aan uw site kunnen veroorzaken of gegevens kunnen stelen. Daarom raden wij aan deze kopieën op verschillende plaatsen op te slaan, zoals cloudopslag en een kopie op een externe harde schijf.
  • Bij het updaten van WordPress, plugins of thema’s kunnen er problemen optreden waardoor de site crasht. Met een back-up kunt u gemakkelijk terugkeren naar de vorige staat. We benadrukken ook de noodzaak om te vertrouwen op het zogenaamde Kind-thema.

  Hoe u een back-up van uw site kunt maken via UpdraftPlus

  Een back-up maken van uw WordPress-site met UpdraftPlus is een eenvoudig en duidelijk proces. Dit zijn de fasen die we stap voor stap zullen doorlopen:

  1- Installeer de UpdraftPlus-add-on

  Vanuit het zijmenu in uw WordPress-dashboard:

  • Ga naar het gedeelte Plug-ins en kies “Nieuwe plug-in toevoegen”.
  • Typ ‘UpdraftPlus’ in het zoekvak en zoek ernaar.
  • Zodra u de extensie heeft gevonden, klikt u op ‘Nu installeren’ en vervolgens op ‘Activeren’.
  Het installeren van UpdraftPlus verbetert de beveiliging van uw WordPress-site met betrouwbare back-upopties.

  2- UpdraftPlus instellen voor back-up

  Om toegang te krijgen tot de add-on en de instellingen ervan te beheren, gaat u naar ‘Instellingen’ en kiest u vervolgens ‘UpdraftPlus Backups’.

  Om de back-upfrequentie te beheren, stelt u op het tabblad Instellingen de frequentie van de back-ups van bestanden en databases in (bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks, maandelijks of uren).

  Beheer de back-upfrequentie met UpdraftPlus om de gegevens van uw site voortdurend te beschermen.

  Om een ​​aparte locatie te kiezen, kiest u de cloudopslagdienst van uw voorkeur (zoals Dropbox, Google Drive, etc.) om uw back-ups op te slaan. Mogelijk moet u zich bij deze services aanmelden bij uw account en toestemming geven.

  Om een ​​handmatige back-up te maken, klikt u op het tabblad “Gegevens ophalen”, zoals weergegeven in de volgende afbeelding, op “Nu een back-up maken”.

  Zodra u op de knop Nu een back-up maken in de UpdraftPlus-plug-in klikt, krijgt u direct een kopie van uw site.

  Via het venster dat verschijnt kunt u de inhoud van de reservekopie opgeven en kunt u kiezen of u de bestanden en database in de reservekopie wilt opnemen. Klik vervolgens op “Nu een back-up maken” om het proces te starten.

  U kunt de voortgang van het proces via dezelfde pagina volgen. De snelheid is afhankelijk van de omvang van de gegevens op uw site. Eenmaal voltooid, verschijnt de nieuwe back-up in de lijst met huidige back-ups.

  U kunt ze rechtstreeks naar uw computer downloaden of “Herstellen” kiezen om uw site te herstellen vanaf de geselecteerde back-up.

  Het UpdraftPlus back-upmenu biedt een eenvoudig te gebruiken interface voor het monitoren en beheren van back-ups van WordPress-sites.

  Deze lijst geeft gebruikers een uitgebreid overzicht van alle bestaande back-ups, inclusief de datums waarop ze zijn gemaakt en de grootte van elke kopie. Het maakt ook snelle acties mogelijk, zoals het herstellen, verplaatsen of zelfs verwijderen van oude kopieën, waardoor websitegegevens efficiënt kunnen worden georganiseerd en beveiligd. Deze lijst is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat up-to-date back-ups beschikbaar en gereed zijn voor gebruik in noodsituaties.

  In de volgende video worden de voorgaande fasen stap voor stap uitgelegd:

  Betaalde versies van de UpdraftPlus-add-on

  Ongetwijfeld wordt de UpdraftPlus add-on ook geleverd met betaalde versies die geavanceerde functies en kenmerken bevatten die verder gaan dan wat beschikbaar is in de gratis versie:

  • De plug-in maakt automatisch een back-up vóór eventuele updates van WordPress, plug-ins of thema’s.
  • Ondersteunt back-up en herstel van meerdere locaties vanaf andere back-upplug-ins, waaronder BackWPup, BackupWordPress, Simple Backups en meer.
  • Activeer back-ups op bepaalde momenten, bijvoorbeeld wanneer er minder bezoekers op uw site komen.
  • Het biedt bredere opties voor cloudopslag, zoals Microsoft OneDrive, Microsoft Azure, Google Cloud Storage, Backblaze B2, SCP, SFTP en WebDAV.
  • Biedt de mogelijkheid om uw site eenvoudig te kopiëren of verplaatsen via de UpdraftPlus Migrator-plug-in.
  • U profiteert van meer toegewijde en responsieve technische ondersteuning van het UpdraftPlus-team.
  • Maakt het plannen van back-ups met een hogere frequentie en geavanceerde planningsopties mogelijk.
  • Biedt geavanceerde database-encryptieopties voor verhoogde beveiliging.
  • Profiteer van geavanceerde opties om bestanden en tabellen te selecteren waarvan u een back-up wilt maken.
  • Biedt gedetailleerde en geavanceerde rapporten over de status van back-ups.
  • Extra opslag- en herstelfuncties, zoals gelijktijdig herstel op meerdere locaties en geavanceerd back-upbeheer.
  • UpdraftVault biedt tot 1 GB ingebouwde opslag voor back-ups, waardoor een betrouwbaarheid tot 99,999%, uitbreiding van de ruimte en gegevensredundantie worden gegarandeerd.

  Kortom, de betaalde versies van UpdraftPlus bieden een hoger niveau van beveiliging, flexibiliteit en controle voor gebruikers die geavanceerdere functies nodig hebben om hun back-ups te beheren. Of het nu gaat om extra cloudopslag, geavanceerde back-up- en herstelopties of de behoefte aan gespecialiseerde technische ondersteuning, de betaalde versies van UpdraftPlus bieden uitgebreide en betrouwbare oplossingen voor al deze vereisten.

  UpdraftPlus add-onprijzen voor betaalde versies

  UpdraftPlus add-on prijzen variëren om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen.

  UpdraftPlus Premium is beschikbaar in verschillende prijsopties, die variëren op basis van de behoeften en het aantal sites dat de gebruiker wil bedienen:

  • Prijzen variëren van $ 70 per jaar voor het Personal (Enterprise) abonnement dat maximaal twee locaties dekt.
  • Het Business-abonnement, dat $ 95 per jaar kost, kan voor 10 sites worden gebruikt.
  • Het Agency-abonnement kost $ 145 per jaar, waardoor het op 35 locaties kan worden gebruikt.
  • Voor een prijs van $ 195 per jaar voor het Enterprise-abonnement, dat onbeperkte dekking biedt voor het aantal locaties.
  • Er is ook een Gold-abonnement van $ 399 per jaar, dat extra functies biedt, zoals 50 GB UpdraftVault-opslag en 10 UpdraftClone-tokens.

  Alle abonnementen omvatten premium technische ondersteuning met updates voor nieuwe functies.

  Moet je de betaalde versie kiezen of is deze gratis genoeg?

  De betaalde versie van UpdraftPlus biedt geavanceerde websitebeveiligingsfuncties.

  Uw keuze tussen de gratis of betaalde versie van UpdraftPlus hangt vooral af van uw specifieke behoeften. De gratis versie is voldoende als u slechts een basisback-up en herstel van één of twee sites nodig heeft. In de volgende gevallen moet u echter mogelijk upgraden naar de betaalde versie:

  • Als u meerdere sites heeft: De betaalde versie biedt dekking voor een groter aantal sites en bespaart u dus veel moeite.
  • Meer geavanceerde functies: Zoals automatische back-ups vóór updates en verbeterde encryptietechnieken.
  • Gespecialiseerde technische ondersteuning: Of u nu uw vragen stelt of de problemen waarmee u wordt geconfronteerd, helpt oplossen: de extensie biedt meer gespecialiseerde en responsieve technische ondersteuning.
  • De betaalde versie ondersteunt meer cloudopslagdiensten.

  Houd eenvoudigweg rekening met de omvang en complexiteit van uw site en hoeveel extra functies u nodig heeft om te bepalen of een upgrade voordelig voor u is.

  Tips om het maximale uit UpdraftPlus te halen

  Hier zijn enkele belangrijke tips voor iedereen die de UpdraftPlus-plug-in wil gebruiken om een ​​back-up van zijn website te maken:

  • Het is belangrijk om een ​​voorbeeld van uw back-ups te testen om er zeker van te zijn dat ze goed werken.
  • Routines kunnen het beste worden geprogrammeerd, zodat u de back-upplanning en opslagopties kunt aanpassen op basis van hoe up-to-date de inhoud van uw site is.
  • Gebruik cloudopslagdiensten zoals Google Drive of Dropbox om uw back-ups op te slaan. Dit maakt het veilig, zelfs als er problemen optreden op uw server.
  • U moet weten wanneer u alle gegevens van uw site moet kopiëren en wanneer u genoegen moet nemen met voortdurend veranderende gegevens. We raden u aan om u hier goed in te verdiepen.
  • We raden u aan meerdere eerdere back-ups te bewaren en niet alleen de meest recente. Dit kan handig zijn als er een probleem is dat pas na verloop van tijd wordt ontdekt.
  • Houd UpdraftPlus en uw WordPress-systeem up-to-date voor de nieuwste functies en beveiligingsverbeteringen. Regelmatige updates helpen de compatibiliteit en efficiëntie te behouden.
  • Schakel e-mailmeldingen in om rapporten te ontvangen over de status van uw back-ups, zodat u op de hoogte wordt gesteld als er fouten optreden.
  • Zorg ervoor dat de toegang tot uw back-ups wordt beschermd en beperkt tot uitsluitend vertrouwde mensen, om beveiligingslekken of inbreuken te voorkomen.
  Het maken van een back-up van uw site door een onafhankelijke derde partij is de beste beveiligingsbeslissing die u kunt nemen.

  Zoals u kunt zien, is het maken van een back-up van uw website op WordPress heel eenvoudig, met slechts een paar klikken. U heeft dus de nodige stappen ondernomen om uw site te beschermen en de veiligheid van uw gegevens te garanderen, met de mogelijkheid om deze gemakkelijk terug te halen het wanneer dat nodig is. UpdraftPlus biedt effectieve en betrouwbare oplossingen voor het gratis beheren van uw websiteback-ups.

  اترك تعليقاً

  لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *