تعرف علي دليلك الشامل حول أمازون اف بي اي (شرح Amazon FBA) 2024

E-commerce biedt lucratieve kansen met eindeloze mogelijkheden. Hoe meer je in haar graaft, hoe genereuzer ze voor je zal zijn. In eerdere artikelen hebben we uitgebreid gesproken over hoe u kunt investeren in e-commerce. Vandaag zullen we onze eerdere gegevens verrijken met een ander belangrijk marketingkanaal, namelijk Amazon FBA, op een andere en eenvoudigere manier.

Zoals we allemaal weten, wordt de Amazon-winkel alleen al beschouwd als een markt die een groot deel van de wereldmarkt in beslag neemt. Met andere woorden: de enorme schare fans kan worden uitgebuit om moeiteloos verkopen te realiseren. Dit zonder het gewicht van het platform te vergeten dat wekt vertrouwen in uw merk.

Niet alleen dat, maar Amazon FBA zal degene zijn die deze zware taak voor u op zich zal nemen, aangezien het het product in zijn magazijnen over de hele wereld zal opslaan, de bestellingen zal ontvangen, ze vervolgens zal verpakken en naar de deur van de klant zal verzenden. en omgaan met de verschillende problemen die zich kunnen voordoen. Dit is precies waar we in de rest van de details op zullen ingaan.

Wat is Amazon FBA?

Afkorting voor Fulfilment by Amazon, een van de e-commercemethoden die Amazon op zijn eigen manier aanbiedt. Hiermee kunnen verkopers en gewone mensen producten op het platform verkopen zonder zich zorgen te hoeven maken over het opslaan, verpakken of verzenden naar de klant. Hier neemt Amazon de helft van de taak voor u over, inclusief het omgaan met de klantenservice. Dit alles leidt tot een vereenvoudiging van het verkoopproces en het bereiken van een breder publiek.

Amazon FBA uitgelegd (hoe werkt het?)

Verkopen op Amazon deelt dezelfde principes als e-commerce, maar met een eigen stijl. In de eerste plaats moet u aan een aantal voorwaarden voldoen om de status van verkoper te kunnen verwerven. Zodra uw lidmaatschap is geaccepteerd, kunt u uw producten naar Amazon-magazijnen sturen (of ze in uw eigen magazijn opslaan). Van daaruit is Amazon verantwoordelijk voor de daaropvolgende stappen, zoals het ontvangen van bestellingen, het verpakken ervan en de rest van de logistiek totdat ze bij de klant aan de deur komen.

Amazon trekt vervolgens de contributie af (opslag, winkelopeningskosten, commissiekosten en andere FBA-kosten…) en maakt vervolgens het resterende geld over naar uw account. We hebben al deze stappen eerder in detail besproken in Producten verkopen op Amazon.

De voordelen die Amazon biedt bij het verkopen in zijn winkels betekenen niet noodzakelijkerwijs dat u vanaf de eerste poging omzet zult behalen. Het wordt eerder ook als een markt beschouwd en vereist in de eerste plaats studie en begrip, gevolgd door ervaring en leren van eerdere fouten en geleidelijk totdat je ervaring opdoet en dit vakgebied goed begrijpt.

Landen mogen verkopen op Amazon FBA

Op dit punt wil ik dat u zich zorgvuldig met mij concentreert. Op het moment dat ik deze regels schrijf, is Amazon actief in ongeveer 20 landen met meer dan 175 centra om bestellingen uit te voeren, waaronder 3 Arabische landen in het Midden-Oosten (16 centra in Saoedi-Arabië, 11 in Egypte en 8 in de Emiraten), maar zelfs als u in andere landen woont, kunt u normaal verkopen (behalve alleen in sommige landen).

Aantal Amazon-winkels over de hele wereld

Een persoon die in Algerije woont, hoewel Amazon daar geen filiaal heeft geopend, kan bijvoorbeeld verkopen op Amazon Saoedi-Arabië, de VAE en zelfs Amazon USA. Controleer goed: ik heb ingezetenschap genoemd, geen nationaliteit. Een persoon met de Tunesische nationaliteit die legaal in Algerije verblijft, kan bijvoorbeeld verkopen op elk Amazon-filiaal dat hij wil.

Nog een belangrijk punt: Amazon wijst voor elk land afzonderlijk een subdomein toe.Amazon International.com (amazon.com)com) Het is niet in het belang van de Saoedische burger om bij hem te kopen, maar hij koopt eerder bij Amazon Saudi-Arabië (amazon.za) Hetzelfde voor de Emiraten (amazon.aa), Spanje (Amazon.es) Canada (Amazone.ca) en nog veel meer..

Als verkoper moet u in elk land waarin u wilt verkopen een verkopersaccount openen dat geschikt is voor het geografische bereik ervan (met uitzondering van 28 Europese landen waar u met één verkopersaccount kunt verkopen). richt u op de Saoedische markt, dus uw verkopersaccount moet worden geopend in het bereik dat is aangewezen voor het Koninkrijk Saoedi-Arabië. saudi amazon.za Niet dotcom. Er zijn verschillende variabelen bij betrokken, met name de valuta, technische ondersteuning, duur en verzendkosten.

Hier zijn enkele van de belangrijkste landen waar verkopers op Amazon kunnen verkopen:

 • USA (amazon.com) is de grootste marktplaats van Amazon wereldwijd en staat open voor verkopers over de hele wereld.
 • Met slechts één verkopersaccount kunt u verkopen aan 28 Europese landen, zoals Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, enz.
 • VK (amazon.co.uk) U kunt hier verkopen zoals elke Europese verkoper.
 • Duitsland (amazon.de) Gericht op Duitse of EU-verkopers.
 • Saudi-Arabië (amazon.sa) is gericht op Saoedische verkopers en de meeste landen ter wereld mogen hier verkopen.
 • Amazon Egypte (amazon.eg) enz.

Wees je dus bewustHet beleid van Amazon verandert regelmatig. Daarom raden we aan om de juistheid van de eerdere informatie uit de officiële bron te verifiëren, aangezien deze mogelijk is gewijzigd. Daarom wijzen wij onze verantwoordelijkheid af als de informatie wordt bijgewerkt vanuit de officiële bron en er een tegenstrijdigheid is in wat eerder werd besproken.

Amazon FBA belangrijkste voor- en nadelen

Hoe te verkopen op Amazon

Je beslissing om verkoper op Amazon te worden moet gebaseerd zijn op een zorgvuldige evaluatie van zowel de voor- als nadelen ervan, naast je specifieke zakelijke doelstellingen en strategie. Hieronder zullen we de belangrijkste voor- en nadelen van verkopen op Amazon met je delen:

Amazon FBI-functies

 • Amazon is de grootste online winkel ter wereld, met een klantenbestand van meer dan 310 miljoen actieve klanten over de hele wereld. Een aantal als dit wordt als een grote waarde voor verkopers beschouwd.
 • Meer dan 200 miljoen klanten zijn lid van de expresbezorgservice Amazon Prime. Het kenmerk dat u als joker in uw winkel kunt inzetten, is door het Prime-merk dat de klant vertrouwt en daarmee een stijging van de omzet.
 • Amazon vereenvoudigt een groot deel van de werklast voor je door het beheren van de productopslag, het ontvangen van bestellingen, het professioneel verpakken en uiteindelijk het afleveren van de artikelen bij de deur van je klant.
 • Als we Amazon zeggen, is het gewicht van het merk alleen al voldoende. Klanten voelen zich op hun gemak bij het kopen bij Amazon, omdat het beter op de klant inspeelt en zijn rechten garandeert.
 • Het verlagen van de marketingkosten, aangezien Amazon alleen al een groot aantal dagelijkse bezoeken realiseert, wordt het op zichzelf beschouwd als een marketingkanaal dat kan worden geëxploiteerd.
 • Amazon voert een expansiebeleid, en elke keer dat we merken dat het een nieuwe markt verovert, bevestigt dit dat je in de juiste omvang investeert. De markt is groot en richt zich op Noord-Amerika, Europa, Azië en niet te vergeten landen uit het Midden-Oosten, zoals Saoedi-Arabië, Egypte en de Emiraten.
 • Via platformstatistieken kunt u uw verkopen analyseren en een nauwkeuriger beeld krijgen van het type doelgroep en welke producten goed hebben gepresteerd. Dit zijn allemaal belangrijke gegevens om uw promotieplan te verbeteren.
 • De mogelijkheid om te profiteren van de advertentiefunctie binnen het platform om de eerste resultaten te bereiken, die als de meest bekeken worden beschouwd en omzet genereren.
 • Amazon zal u ontlasten van het lastige werk in verband met de after-salesservice, vooral met betrekking tot retourzendingen, technische ondersteuning, problemen in verband met vertraagde verzending, enz.
 • Als uw producten echte waarde bieden voor de gebruiker, geeft hij u automatisch een positieve beoordeling, en dat is precies het punt waarop de klant zich concentreert voordat hij tot aankoop overgaat. Hoe meer u verzamelt, hoe meer de omzet van uw winkel zal groeien en tegelijkertijd het vertrouwen en de geloofwaardigheid van uw producten zal vergroten.

Kortom, verkopen op Amazon FBA geeft je niet alleen toegang tot een enorm klantenbestand, maar biedt ook unieke diensten en tools die je een voorsprong kunnen geven in het competitieve e-commercelandschap. Deze voordelen, in combinatie met het vertrouwen en bereik van Amazon, maken het een aantrekkelijk platform voor zowel nieuwkomers als zelfs ervaren marketeers.

Nadelen van verkopen op Amazon

Er zijn ook voordelen die je alleen op dit platform tegenkomt. Het is ook niet zonder tekortkomingen en beperkingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder volgen de meest opvallende nadelen van verkopen op Amazon FBA:

 • Aangezien Amazon de helft van het werk zal doen, is het logisch dat u een bepaalde vergoeding krijgt, van opslagkosten, verwijzingen, publicatie op het platform en andere kosten van verkopen op Amazon, waarmee u rekening moet houden in uw prijsstrategie.
 • Uw budget moet de verwachtingen overtreffen. Als u een winstgevend product vindt, bent u verplicht een extra hoeveelheid te leveren die voldoende is voor de volgende bestellingen. Zodat je niet hoeft te stoppen met adverteren op het platform en als dat toch gebeurt, je ranking kwijt raakt, wat als lastig wordt beschouwd om weer te behalen.
 • Een van de meest opvallende nadelen van verkopen op Amazon is de tijd die u moet wachten om uw winst op te nemen (14 dagen). U moet dus een reservebudget hebben dat u toewijst om een ​​nieuwe batch van uw producten te importeren om te voorkomen dat u de vorige fout.
 • In een markt met zulke aantrekkelijke cijfers zou je nooit denken dat het gemakkelijk is om daarin te concurreren. Net als op andere marktplaatsen zul je veel verkopers tegenkomen die vergelijkbare producten promoten, wat kan leiden tot prijsdaling en een verlaging van de winstmarge.
 • Omdat je op Amazon verkoopt, werk je binnen zijn ecosysteem, wat betekent dat je je aan zijn beleid moet houden. Elke overtreding, ook al is deze onbedoeld, kan ertoe leiden dat u niet meer op uw account mag verkopen, en zelfs als er hoop is dat u het account kunt herstellen, kan dit langer duren. Dit alles geeft aan dat je beperkte controle hebt vergeleken met het maken van een online winkel op WooCommerce.
 • Amazon heeft absolute controle over zijn klantgegevens en biedt u tegelijkertijd alleen oppervlakkige informatie, wat het moeilijk maakt om directe relaties met uw klanten op te bouwen of zelfs een klantenbestand op te bouwen om ze opnieuw te targeten.
 • Je hebt niet de vrijheid om welk product dan ook te verkopen, vooral als het om grote merken gaat, en je hebt mogelijk een geldige factuur nodig en een verklaring van de officiële bron waarin staat dat je bevoegd bent om hun merken op Amazon te verkopen.
 • Als uw producten van het type zijn waarbij de verkoop stagneert, kunt u extra kosten maken om ze voor langere perioden op te slaan, wat een financiële last kan zijn als uw budget beperkt is.
 • Verkooppagina’s op Amazon worden geleverd met zeer beperkte aanpassingen, waardoor u beperkt wordt en geen toegang heeft tot de creatieve vrijheid om uw merk in de best mogelijke hoeken te laten zien.

Als u verkoper op het platform wordt, is het belangrijk dat u voortdurend op de hoogte bent van het beleid en de servicevoorwaarden, die u regelmatig bijwerkt. Soms negeren veel mensen nieuwe updates, waardoor ze hun geschiktheid om op Amazon te verkopen verliezen doordat ze per ongeluk in een verbod terechtkomen.

Is verkopen op Amazon FBI winstgevend?

Ja, verkopen op Amazon FBA kan winstgevend zijn, en er zijn mensen die er enorme aantallen mee verdienen. Maar dit hangt van verschillende factoren af, te beginnen met uw inzicht in het grijpen van winstgevende producten, de prijsstrategie die u volgt, de manier waarop u advertenties binnen het platform temt, en natuurlijk ervaring en ervaring. Dit alles komt met ervaring en oefening. Het doel is om de eerste verkoop te realiseren en vervolgens tien per dag, honderd enzovoort.

Er zijn nog andere belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden:

 1. Niet iedereen die een grote hoeveelheid verkoopt, maakt noodzakelijkerwijs enorme winsten. Hier is de winstmarge op elk stuk inbegrepen. Iemand die tien stuks verkoopt met een winstmarge van $ 50, is veel superieur aan iemand die honderd stuks per dag verkoopt met een winstmarge van $ 1 per stuk.
 2. Het verkrijgen van onderscheidende producten van hoge kwaliteit en het realiseren van een goede dagelijkse vraag. En onthoud: de winst zit in de aankoop. Telkens wanneer u de belangrijkste bron bereikt, zal de winstmarge toenemen.
 3. Vertrouwen op het vrije verkeer van het platform is nuttig bij het behalen van verkopen, vooral als je aandacht besteedt aan het verbeteren van Amazon SEO. Maar grote aantallen vereisen investeringen in advertenties, wat een nuttige dienst is die door het platform wordt aangeboden.
 4. U moet een zeer nauwkeurige prijsstrategie hebben, waarin u alle uitgaven die u heeft uitgegeven, registreert, inclusief de kosten van het product, de verzendkosten naar Amazon-magazijnen, de kosten die door het platform worden afgetrokken, belastingen gerelateerd aan het handelsregister, enzovoort. .
 5. Het is goed om regelmatig op de hoogte te zijn van markttrends, aangezien dit vakgebied als dynamisch en hernieuwbaar wordt beschouwd en verandert afhankelijk van de voorkeuren van de consument. Eén winnend product zal dus niet voldoende zijn om voortdurend hoge winsten te behalen, maar eerder uw zoektocht. want deze onderscheidende producten moeten continu zijn.
Hoe te verkopen op Amazon

Bij het uitleggen van Amazon FBA kan worden gezegd dat de e-commercegigant een belangrijk marketingkanaal blijft dat moet worden opgenomen in uw promotieplan, of dat u het op zijn minst de kans moet geven om zijn prestaties te vergelijken en te experimenteren met de voorkeuren van een nieuw publiek.

Ja, Amazon wordt als winstgevend beschouwd, omdat het een expansiestrategie hanteert die zich richt op de meeste landen ter wereld. Maar om dat hoge niveau te bereiken, moet je elke werknemer geven wat hij verdient. Een winstgevend product alleen is niet genoeg om succesvol te zijn op Amazon, maar er zijn veel variabelen bij betrokken, met name het bestuderen en analyseren van de markt, het beheren van de uitgaven en je vermogen om zich aanpassen aan de voortdurende ontwikkeling van de e-commerce-scene.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top