كيفية البيع على ماركت بليس في منصة الفيس بوك.

  تعرف علي كيفية البيع على ماركت بليس فيس بوك (Facebook Marketplace) 2024

  Iedereen is het erover eens dat Facebook al meer dan vijftien jaar wordt beschouwd als een van de krachtigste sociale netwerksites, en dit ondanks herhaalde pogingen om het van de markt te halen, waarvan de meest prominente afkomstig was van de zoekmachine Google via zijn platform (Google Plus ), dat er al snel van overtuigd raakte dat het moeilijk zou zijn om beter te presteren dan de blauwe reus.

  De reden waarom Facebook al zo lang voorop loopt is haar expansiebeleid, of dit nu is door het verwerven van concurrerende platforms of door het ontwikkelen vanuit eigen grond om ons altijd de beste versie te geven van wat we gewend zijn.

  Een van de krachtigste ontwikkelingen die we hebben gezien is de geboorte van een nieuwe sectie, namelijk Facebook Marketplace, het platform dat een geweldige aanvulling zal zijn op wat bekend staat als kopen via internet, en de ontwikkeling van een nieuw concept dat bekend staat als lokale elektronische handel (E-commerce lokaal).

  Wat is Facebook Marktplaats?

  Facebook Marketplace is een van de krachtigste tools die kunnen worden gebruikt om producten bij jou in de buurt te recyclen die afhankelijk zijn van betaling bij levering.

  Market Plus is eenvoudigweg een elektronische markt die is aangesloten bij het Facebook-platform en waarmee u gratis alle producten kunt verkopen die u maar wilt, en die ook kan worden gebruikt om te kopen wat u wilt in de dichtstbijzijnde winkels om u heen, en dit door gebruik te maken van de precieze geografische locatiefunctie die u niet bij zijn concurrenten zult vinden.

  Er wordt aangenomen dat dit platform in 2016 is geboren en sindsdien voortdurend in ontwikkeling is, en gebruikers vinden het een zeer praktisch hulpmiddel om te winkelen. Er kan worden gezegd dat dit inderdaad heeft bijgedragen aan de verspreiding van de zogenaamde lokale e-commerce. Of u nu eigenaar bent van een fysieke winkel, of op de gemakkelijkst mogelijke manier handel wilt drijven, ik kan u vertellen dat dit platform als een zeer praktische manier wordt beschouwd om dat te doen, en dit is wat we in detail zullen bespreken in de rest van het artikel.

  Marktplaats Facebook downloaden

  Er is geen aparte Facebook Market Plus-applicatie die kan worden gedownload en dit winkelplatform kan niet worden gebruikt zonder een Facebook-account. Het meest correcte is om de officiële Facebook-app-applicatie op Android- of IOS-apparaten te downloaden en daar een account te registreren. Het logo van de winkel verschijnt bovenaan en van daaruit kunt u de winkelapplicatie voor het Facebook-platform gebruiken.

  We moeten er rekening mee houden dat er een downloadbare applicatie is genaamd Marketplace only, die niet is aangesloten bij het Facebook-platform en niet hetzelfde is als Facebook Marketplace.

  Hoe te verkopen op Marketplace Facebook

  Hier hoeft u geen nieuw zakelijk account of iets dergelijks te registreren. Alleen uw persoonlijke profiel op Facebook is voldoende en het is goed als uw profiel wordt geactiveerd met een telefoonnummer. U kunt het normaal gebruiken zonder telefoonnummer , maar na een tijdje wordt u vaak gevraagd om uw persoonlijke nummer te bevestigen. Bereid u dus allereerst voor op deze stap, en zonder deze stap wordt uw account beperkt in het publiceren van producten en het berichten sturen naar andere verkopers.

  Verkopen op Marketplace Facebook kan worden geclassificeerd onder de lokale e-commerce-optie, en een van de basisprincipes waarop het is gebaseerd, is het aanbieden van de betalingsfunctie bij ontvangst. Daarom is het belangrijk dat u eerst alle bezorgbedrijven in uw woonplaats identificeert en het bedrijf dat de laagste bezorgkosten biedt, vergelijkt met de snelst beschikbare verzendservice die alle nationale landen bestrijkt.

  Een krachtige functie van Market Plus is het zeer nauwkeurig lokaliseren van de verkoper op de kaart.

  De volgende stap is om dit account klaar te maken en het er professioneel uit te laten zien. Vul gewoon uw echte gegevens in, zoals woonplaats, upload een profielfoto en een omslagfoto zoals deze, zodat de klant en zelfs het platform zelf u kunnen vertrouwen. Het is goed als je de functies van Market Plus bekijkt en door de goederen bladert die erin worden weergegeven, en waarom je niet eens een aantal producten invoert. Het doel is om aan de algoritmen van Facebook te bewijzen dat je een echt persoon bent en niet een bot en voorkom dat je wordt verbannen.

  Vervolgens kunt u het eerste product uploaden naar het platform, uiteraard maakt u er foto’s van vanuit aantrekkelijke hoeken en plaatst u een titel die gericht is op woorden die de klant in zoekopdrachten zal gebruiken. Ook een nauwkeurige beschrijving van uw product waarin u de belangrijkste kenmerken ervan bespreekt, waarna u de staat van het product kiest (nieuw, gebruikt in goede staat, enigszins oud, etc.) en vervolgens de prijs. Hieronder volgen allemaal optionele zaken die u alleen hoeft aan te duiden als passend voor uw product. Het is een goed idee om ze niet te verwaarlozen om de kans te verdubbelen dat uw product in de eerste resultaten verschijnt.

  Om te voorkomen dat uw account wordt opgeschort en de transacties ervan als verdacht worden geclassificeerd, kunt u het beste een aanzienlijke periode in acht nemen bij het publiceren van een nieuw product. Laat altijd een paar uur tussen elke nieuwe promotie.

  Nadat het product door u is gepubliceerd, duurt het in de meeste gevallen slechts een paar minuten en wordt het geaccepteerd op het platform – als het het beleid niet schendt – en dus voor iedereen beschikbaar. Bereid u hier vooral voor op de volgende stap, namelijk het ontvangen van berichten van geïnteresseerde kopers met de vraag of dit product beschikbaar is! Je praat met ze en bespreekt de prijs. En zorg ervoor dat niet iedereen die u een bericht stuurt, daadwerkelijk bij u koopt, en dat geen enkel product dat u publiceert hierover berichten ontvangt.

  Het leuke van dit platform is dat je alles te koop kunt aanbieden en dat je echt iemand zult vinden die erin geïnteresseerd is, en tot de meest populaire categorieën behoren auto’s, onroerend goed, kleding en schoenen, kinderspeelgoed, keukenapparatuur, kampeerbenodigdheden, grote apparaten, meubels en stoffering, elektronica, computers en slimme apparaten, huishoudelijke apparaten, horloges en andere accessoires. Het maakt niet echt uit of het nieuw of gebruikt is, alles wat hier wordt aangeboden, wordt hier verkocht.

  Probeer correct te zijn in uw beschrijving van de producten die u aanbiedt, zodat u enerzijds uw geloofwaardigheid niet verliest, en anderzijds niet wordt geclassificeerd als een verkoper die valse specificaties verstrekt.

  Het vinden van het juiste product is de helft van de weg!

  Geen enkel product dat u op het platform toont, zal succes behalen, en een van de meest voorkomende fouten van beginners is het volgen van hun persoonlijke smaak, en misschien zijn er mensen die grote hoeveelheden kopen in de veronderstelling dat ze er een fortuin mee zullen verdienen. Het gebeurt niet op deze manier, maar het is juister om diepgaande onderzoeken uit te voeren en de markt goed te bestuderen en welke producten uw concurrenten promoten!

  Nou, je weet niet wat je moet verkopen. Het eerste advies dat ik je geef is de visuele feed. Ga gewoon naar het platform en blader een voor een door de daar genoemde categorieën. Noteer de producten die vaak worden verhandeld. Voer het E-Commecre-profiel in van noteer elke handelaar daar de beoordelingen die hij krijgt. Hoeveel sterren heeft hij gekregen? Scroll naar beneden en bekijk de verzameling goederen, en zo krijgt u een eerste idee van de producten die daar worden verhandeld.

  Het Market Plus-platform geeft ons geen gegevens over hoeveel omzet deze winkeleigenaar heeft behaald, dus je zult enkele van de meest populaire online winkelapplicaties zoals Amazon en Ali Express moeten gebruiken om een ​​idee te krijgen van de omzet die daarmee wordt behaald. product en of er echt vraag naar is.

  Een van de meest populaire methoden waarop marketeers vertrouwen om het succes van een product te kennen, is de Facebook-advertentiebibliotheek – hier vindt u alle advertenties die op het platform worden gepromoot – u zoekt naar het product waarvoor voorstudies zijn uitgevoerd, en als er al iemand is die er reclame voor maakt, betekent dit dat er omzet mee wordt behaald (deze methode vereist meer details.)

  Stijl van communicatie met de klant

  Als u uw goederen via een smartphone op het platform wilt weergeven, moet u mogelijk de Messenger-applicatie installeren om het uzelf gemakkelijker te maken.

  Uiteraard is het de klant die het gesprek opent door u een bericht te sturen vanaf de productpagina. Probeer zo snel mogelijk te reageren, en elke vertraging kan ertoe leiden dat u een potentiële klant verliest. Natuurlijk zal hij je naar de prijs vragen (zelfs als je die al eerder hebt geschreven), maar alleen om de deur open te zetten voor onderhandeling. Je kunt hem terugbrengen tot een symbolisch bedrag, maar blijf standvastig in je uiteindelijke beslissing en doe dat ook. Vergeet niet de klant te informeren dat er nog andere kosten zijn die verband houden met de verzending van het product, en die in de meeste gevallen binnen handbereik liggen.

  Probeer altijd kalm te zijn en probeer de klant niet te overtuigen dat je het beste product hebt, en wees tegelijkertijd niet koud in de discussie – wees jezelf en spreek normaal – en als hij geïnteresseerd is, zal hij je licht vragen vragen en geef u vervolgens toestemming om het te kopen.

  Als de klant dichtbij u staat en u zelf naar hem wilt verzenden, wees dan voorzichtig en kies de plaats altijd zo dat deze dichtbij het politiebureau ligt of naast een plaats omringd door bewakingscamera’s.

  Waarom Facebook Marketplace een geweldig verkoopplatform is?

  Het idee is jouw kapitaal als zelfstandige, en ik werk er altijd aan om het ten goede te ontwikkelen.

  In tegenstelling tot wat we gewend zijn in de beroemdste online winkels, waar u een aantal complexe procedures moet doorlopen waarbij u soms uw identiteit moet bewijzen, de belastingdocumenten van uw land moet bevestigen en nog veel meer. In de meest extreme gevallen zal het Market Plus-platform u alleen vragen om uw telefoonnummer te bewijzen, wat het verkoopproces erop heel eenvoudig maakt en geen moeilijke procedures hoeft te doorlopen (maar uiteindelijk is het in uw voordeel, en om zijn reputatie te beschermen en de rechten van zijn klanten te vrijwaren).

  Op de Marktplaats hoeft uw product niet met dat perfecte, onberispelijke uiterlijk te verschijnen. Hier zijn alle goederen verkoopbaar, zelfs als u het nieuwste slimme apparaat heeft dat duizenden dollars kost. Eén foto die u waar dan ook maakt, zal zeer waardevol zijn. genoeg.

  Deze markt kent een groot aantal nieuwe producten en wordt bezocht door talloze doelgroepen die op zoek zijn naar iets gebruikts, een kunstwerk, een handwerk of een oud meubelstuk. Hier vindt de klant alles wat hij zoekt, dat wil zeggen dat alles waarvan u overweegt weg te doen, kan door iemand anders als waardevol worden gezien.

  Verkopen op Marketplce is gratis en er zijn geen kosten aan verbonden. Daarom vinden wij het een geschikte plek om te beginnen met het beoefenen van e-commerce in uw land en vervolgens wat ervaring op te doen en uw investering geleidelijk te ontwikkelen.

  Marketing op Marktplaats

  In de marketingwereld is elke stap die wordt ontworpen eigenlijk een voorbereiding voor de volgende.

  Als het gaat om het vergroten van het aantal verkopen, moet u echt meer weten over wat bekend staat als marketing, en op de Marktplaats heeft u twee opties:

  Probeer eerst de algoritmen van het platform en hoe ze werken goed te begrijpen, en anticipeer op de woorden die de klant in de zoekbalk zal typen en schrijf ze vervolgens in de titel en ook in de beschrijving, waarbij u de juiste categorie voor uw goederen specificeert, evenals de variabelen, en dit is wat bekend staat als de interne SEO van het platform. In beide gevallen bent u verplicht deze optie te gebruiken om voordeel te halen uit de kansen die voor u liggen, om uw goederen te spreiden en een zo groot mogelijk aantal klanten te bereiken.

  Als er 7 dagen zijn verstreken en het product zichzelf nog niet heeft verkocht, is er een optie Verlengen die het platform u biedt om het opnieuw de kans te geven gratis in de eerste resultaten te verschijnen. Deze functie is erg handig, dus gebruik deze het keer op keer.

  Terwijl de tweede optie is om te vertrouwen op Facebook-advertenties en op de markt zelf, omdat deze u zullen voorstellen of u zich wilt richten op het grootste segment dat geïnteresseerd is in uw product, en dus zal het verkoopproces snel verlopen. Hier investeert u geld om vele malen winst te maken, terwijl u mogelijk verliezen lijdt door een gebrek aan correcte targeting of andere zaken die verband houden met het product zelf.

  Er zijn twee manieren om op dit platform te adverteren, de eerste is via Market Plus zelf, en de tweede is via Advertentiebeheer, waarbij je een deel van het platform huurt om breder te verschijnen. Dit onderwerp vereist een apart artikel en kan niet in een artikel worden uitgelegd. weinig regels.

  Het publiceren van het product in Facebook-groepen – vooral grote – zal enorm helpen bij het bereiken van een groter publiek. Op het platform kun je het in maximaal 20 groepen delen, en dit is een heel goed aantal als ze uit dezelfde categorie komen.

  Waarom is het veilig om via Facebook Marketplace te kopen?

  Het veilig houden van de gegevens van uw klanten is een verantwoordelijkheid die u weegt.

  Het unieke aan Facebook Marketplace is dat het gemakkelijk te gebruiken is en tegelijkertijd als veilig wordt beschouwd om te kopen, en hoewel het platform zeer toegeeflijk is tegenover verkopers en hen de vrijheid geeft om te handelen zoals zij willen, bijvoorbeeld de Amazon winkel is zeer bevooroordeeld ten opzichte van de koper en hanteert een zeer uitgebreid beschermings- en veiligheidsbeleid.

  Deze functie wordt echter minder belangrijk bij Market Plus, omdat we hier de functie ‘Betalen bij levering’ behandelen, waarmee u uw bestelling ter plaatse kunt inspecteren en de kwaliteit ervan kunt garanderen, en vervolgens de prijs kunt betalen bij de bezorging. vertegenwoordiger.

  Dit maakt het voor de verkoper absoluut noodzakelijk om eerlijk te zijn over de specificaties die hij formuleert voor de goederen die hij aanbiedt, en het zal helemaal niet in zijn belang zijn als hij het product aan u voorstelt als zijnde van hoogwaardige materialen, terwijl het eigenlijk om iets gaat. minder dan dat. Als je het in werkelijkheid onderzoekt en ontdekt dat het minder is dan hier, zul je het niet accepteren en zal hij de last dragen. Kosten voor de levering van het product en ook de kosten voor het retourneren.

  Daarom moedigen wij altijd het gebruik van de functie onder rembours aan en zorgen ervoor dat u de bestelling op uw gemak controleert. Het MarketPlus-platform wordt beschouwd als een van de beste sites die zich bezighouden met het systeem onder rembours, wat frauduleuze handelingen verder zal beperken.

  Desondanks kunnen we het platform niet als 100% veilig aanbevelen, omdat deze oplichters altijd mazen in de wet vinden om klanten te bedriegen.

  We delen uw persoonlijke gegevens alleen met vertrouwde sites nadat we hun gebruiksbeleid hebben bekeken.

  U als verkoper, Market Plus is voor u een markt die u de mogelijkheid geeft om uw goederen aan een specifiek publiek te tonen, maar u hoeft zich niet tot één hoek te beperken, aangezien het internet ons vandaag de dag in staat heeft gesteld om op elk punt ter wereld te verkopen . Je kunt dus profiteren van alle andere alternatieven die voor je beschikbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook een winkel op Etsy openen, of verkopen op Noon, Amazon, eBay en zelfs de beroemdste winkels die beschikbaar zijn in je woonplaats. zal u helpen verschillende segmenten te bereiken en uw merk of zelfs dit kleine bedrijf uit te breiden.

  In feite is kopen via internet al heel lang mogelijk, maar de afgelopen jaren is er sprake van een aanzienlijke groei, vooral tijdens de moeilijke periodes die we doormaken, een periode waar veel bedrijven van hebben geprofiteerd om hun activiteiten uit te breiden. Dit was in het belang van Facebook, dat al klaar was voor deze kwalitatieve omslag, en vandaag, na ruim 7 jaar, kan deze beslissing als zeer correct worden beschouwd. Het bewijs ligt voor ons, aangezien Facebook Market Plus wordt beschouwd als een van de beste winkelapplicaties onder rembours.

  اترك تعليقاً

  لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *