تعرف علي 8 خطوات لعمل متجر على الفيسبوك (كيفية بيع المنتجات في الفيس بوك) 2024

Stappen om producten op Facebook te verkopen

Facebook wordt beschouwd als een van de meest prominente sociale-mediaplatforms die wereldwijd worden gebruikt, omdat alle leeftijdsgroepen ervan afhankelijk zijn. In Egypte zijn er bijvoorbeeld alleen al op dit platform meer dan 50 miljoen actieve gebruikers.

Dit succes heeft van Facebook de plek bij uitstek gemaakt voor marketing, omdat het wordt gebruikt om goederen en diensten te ontdekken en te kopen, en om recensies van eerdere kopers te achterhalen.

Het is niet alleen zoeken naar producten, maar zelfs kijken naar prijzen. Daarom wenden de meeste ondernemers en ondernemers zich tot Facebook om hun publiek te bereiken en hun producten onder de aandacht te brengen.

Deze vraag was voor Meta – voorheen bekend als Facebook – aanleiding om krachtige updates uit te voeren die erop gericht waren bedrijfseigenaren te helpen hun bedrijf te ontwikkelen en hun omzet via het platform te vergroten.

Wij zijn er om u ook op dit gebied te ondersteunen, aangezien we in dit artikel zullen bespreken hoe u een winkel kunt maken om producten op Facebook te verkopen. We zullen de functies van de Facebook Store bekijken en zien hoe deze te maken, naast het verschil tussen deze en de Marketplace. Daarom wordt aanbevolen om het artikel aandachtig te lezen.

Stappen om een ​​winkel te maken om producten op Facebook te verkopen

Volgens de definitie van het Meta-platform wordt “Facebook Store” gedefinieerd als een elektronische interface waarmee u uw producten online op het Facebook-platform kunt weergeven, zodat shoppers deze rechtstreeks via dit platform kunnen bekijken, verkennen en kopen.


De Facebook Store biedt een reeks tools en oplossingen die het kopen en verkopen via Facebook vergemakkelijken en helpen bij het opbouwen van uw merkidentiteit. Je kunt een Facebook-winkel maken als uitbreiding van je bestaande webwinkel of de fysieke winkel die je beheert.


Als u wilt weten hoe u een winkel voor uw bedrijf op het Facebook-platform kunt maken, zal ik u in de volgende paragrafen gedetailleerde stappen geven.


Lees ook: Hoe u een advertentiecampagne op Facebook kunt maken (hoe u gedetailleerde targeting met succes kunt gebruiken)

De eerste stap: maak een winkelpagina om producten op Facebook te verkopen

De eerste stap is het maken van een winkelpagina om producten op het Facebook-platform te verkopen. Het hebben van een pagina is essentieel voor het openen van uw winkel op Facebook, dus als u nog geen pagina heeft, kunt u er eenvoudig een maken via uw Facebook-account.

U hoeft alleen enkele eenvoudige gegevens in te voeren, zoals:

Zodra u deze informatie heeft toegevoegd en op de knop “Maak de pagina“, uw winkelpagina wordt gemaakt.

De tweede stap: sluit je aan bij de Facebook Shops-service


Voor de volgende stap moet je lid worden van de Facebook Shops-service nadat je je winkelpagina hebt gemaakt. Er zijn verschillende manieren die u kunt volgen om dit te doen.


Een van de gemakkelijkste manieren is om naar uw Facebook-pagina te gaan en vervolgens naar de gratis Facebook Business Tools te gaan, waar u de optie kunt kiezen om uw producten te verkopen.

Stap drie: Zet uw winkel op

Zodra u op ‘Verkoop uw producten’ klikt, moet u enkele noodzakelijke stappen volgen om uw winkel op te zetten.

Eerst moet u kiezen hoe u uw aankoop wilt voltooien. U kunt ervoor kiezen om af te rekenen via een andere website, zoals bijvoorbeeld uw online winkel op Shopify of WooCommerce.

U kunt ook kiezen voor de mogelijkheid om de aankoop af te ronden door middel van correspondentie via Messenger, waardoor u met klanten kunt afstemmen over betalingsmogelijkheden en andere details.

Stap 4: Koppel uw zakelijke account aan uw winkel

In stap vier koppel je je zakelijke account aan je Facebook-winkel:

Koppel uw zakelijke account aan uw Facebook-winkel:

Tijdens deze stap kunt u uw zakelijke account aan uw Facebook-winkel koppelen. Deze update geeft je toegang tot Commerce Manager, waardoor je de productvoorraad kunt beheren en er inzicht in kunt krijgen.

Linkselectie:

In deze stap kunt u ervoor kiezen om uw winkel te koppelen aan een bestaand zakelijk Facebook-account, of u kunt een nieuw zakelijk account aanmaken als u er nog geen heeft.

Stap vijf: Maak een catalogus van uw producten

De vijfde stap omvat het maken van een catalogus van uw producten, een inventaris met de producten die u wilt verkopen. Om de stap producten toevoegen te starten, moet u eerst een catalogus aanmaken. Het enige wat u hoeft te doen is de catalogus een naam te geven en akkoord te gaan met de voorwaarden van Catalog Manager, en vervolgens op de knop “de volgende“.

Als u begeleiding of hulp nodig heeft bij het organiseren van uw catalogus, of als u niet zeker weet welke stappen u moet nemen, kunt u profiteren van het bestuderen van catalogi van concurrenten en van hen leren om te begrijpen hoe u uw eigen catalogus kunt organiseren en ontwerpen.

Stap zes: Dien de winkel ter beoordeling in

Nadat je de voorgaande stappen hebt voltooid, moet je je winkel ter beoordeling indienen bij de Facebook-klantenondersteuning. Voor het publiceren van de winkel is hun goedkeuring vereist, en het beoordelingsproces kan enige tijd duren, en de voortgang van deze beoordeling kan zich over dagen uitstrekken, maar maak je geen zorgen, deze periode betekent mogelijk niet dat er een probleem is met je winkel.

Stap zeven: Pas uw Facebook-winkel aan

Het aanpassen van je winkel is een belangrijke stap waarmee je de look en feel van je onlinewinkel op Facebook kunt kiezen. Zodra u uw winkel ter beoordeling heeft ingediend, ziet u het venster Nieuwe winkelbouwer.

Deze tool biedt u een reeks nuttige media, zoals video’s, vragen en hulpmiddelen om u te helpen het creatie- en aanpassingsproces te begrijpen.

U kunt het aanpassingsproces direct starten, waarbij u kunt kiezen hoe producten verschijnen en de kleuren van tekst, links en knoppen kunt aanpassen. De wijzigingen die u aanbrengt, worden op uw winkel toegepast zodra u akkoord gaat met het publiceren van uw wijzigingen.

Lees ook: Wat zijn Facebook-algoritmen en hoe gaan marketeers ermee om?

Stap acht: Voeg producten toe aan uw pagina

Er zijn drie manieren waarop je producten aan je Facebook-winkel kunt toevoegen:

Handmatige toevoeging: Deze optie is ideaal voor statische of digitale producten. U kunt elk product afzonderlijk toevoegen en afbeeldingen, beschrijving en prijs opgeven.

Bulkdownload: Deze optie kan worden gebruikt als u een grote lijst met producten heeft. U kunt de gegevens uploaden via een Excel-tabel en de producten worden automatisch toegevoegd.

Gebruik pixelProducten kunnen automatisch vanaf uw website worden bijgewerkt door een pixelcode toe te voegen.

Om toegang te krijgen tot het toevoegen van producten, gaat u naar de startpagina en drukt u op “Voeg een opstelling toe“. Druk daarna op “Maak een nieuwe opstelling“en druk op”Voeg een nieuw product toe“.

Voeg vervolgens details en afbeeldingen toe voor elk product, zoals prijs, beschrijving, websitelink en merknaam.

De laatste stap, “Weergaveopties”, bepaalt de status van het product, of het nu beschikbaar is of niet. Wanneer deze stappen zijn voltooid, is uw Facebook Store klaar voor gebruik.

Er zijn enkele belangrijke punten in het creatieproces:

Momenteel kun je alleen fysieke producten verkopen, maar Facebook zou binnenkort digitale producten moeten ondersteunen.

De stappen en vereisten voor het maken van een Facebook Store variëren van land tot land en veranderen naarmate het Facebook Stores-platform zich ontwikkelt.

Als je in de VS woont, kun je rechtstreeks op Facebook verkopen, maar dan moet je wel je bankrekening- en belastinggegevens invoeren.

Facebook is een uitstekend hulpmiddel om uw bedrijf op internet te promoten. Het biedt alle tools waarmee u uw winkel gratis en eenvoudig kunt beheren.

Er zijn veel extra voordelen die Facebook Stores voor je bedrijf bieden, en we zullen ze hieronder noemen.

Voordelen van het runnen van een winkel die producten op Facebook verkoopt

Er zijn veel voordelen die je kunt tegenkomen bij het maken van een winkel om producten op Facebook te verkopen, waarvan de meest prominente zijn:

Gemak van creatieVoor beginners is het eenvoudig om een ​​winkel op Facebook aan te maken, omdat ze de stappen in het artikel volgen om snel en eenvoudig een winkel aan te maken.

Product management: U kunt een onbeperkt aantal producten toevoegen en deze in verschillende categorieën en groepen indelen om het zoek- en toegangsproces voor klanten te vergemakkelijken.

Productassortimenten: U kunt verschillende productassortimenten maken en deze op verschillende manieren weergeven om klanten aan te trekken en hen te motiveren om te kopen.

Beschikbaarheid de klok rond: De winkel op Facebook is te allen tijde beschikbaar zonder last te hebben van sluitingen of feestdagen, wat de kansen vergroot om klanten te bereiken en de omzet te verhogen.

Toegang tot andere platforms: U kunt uw producten op Facebook Marketplace en Instagram Shop tonen en zo een breed scala aan potentiële klanten bereiken.

Gebruik van marketinginstrumenten: U kunt verschillende marketingtools gebruiken, zoals verhalen, videobeelden en live-uitzendingen, om de aandacht van klanten te trekken.

Interactie met klanten: U kunt snel reageren op vragen van klanten via de geautomatiseerde antwoordservice via Messenger, wat hun vertrouwen en tevredenheid helpt vergroten.

Prestatieanalyse: U kunt de prestaties van uw winkel- en marketingcampagnes meten via de analysetools die beschikbaar zijn op Facebook om het gedrag van klanten te begrijpen en de prestaties te verbeteren.

MarketingondersteuningFacebook biedt gespecialiseerde marketingbegeleiding en -hulpmiddelen die bij uw activiteit passen en helpen verkoop- en marketingdoelen te bereiken.

Producten importeren: U kunt eenvoudig producten uit uw andere online winkels importeren om tijd te besparen en het voorraad- en verkoopbeheerproces te vereenvoudigen.

Onderwerpen waar u baat bij kunt hebben:

1. E-commerce

2. Marketing

3. Winst uit Facebook

Tips om uw winst te vergroten nadat u een winkel heeft gemaakt die producten op Facebook verkoopt

Hier zijn enkele essentiële tips om uw winst te vergroten na het maken van een Facebook-winkel en details over hoe u meer succes kunt behalen:

 1. Volg de ontwikkelingenZorg ervoor dat je de laatste ontwikkelingen en updates met betrekking tot Facebook-winkels volgt om de prestaties van je winkel te verbeteren.
 2. Kies voor een betrouwbare rederijSelecteer een betrouwbaar transportbedrijf om ervoor te zorgen dat bestellingen op tijd bij uw klanten worden afgeleverd.
 3. VerkoopverbodenHoud er rekening mee dat er een aantal producten zijn die verboden zijn op het Facebook-platform, zoals huisdieren en wapens, dus bekijk de lijst met verboden producten.
 4. Bepaal uw doelBepaal wat je belangrijkste doel is bij het maken van een Facebook-winkel, of het nu gaat om het verkopen van producten of het vergroten van het verkeer naar je site.
 5. Bouw uw visuele identiteit: Ontwikkel een onderscheidende visuele identiteit die uw merk weerspiegelt.
 6. Schrijf een gedetailleerde productbeschrijving: Schrijf een nauwkeurige en aantrekkelijke beschrijving voor elk product, inclusief een CTA, zodat klanten een aankoopbeslissing kunnen nemen.
 7. Prijs- en verzendgegevens: Wees eerlijk in uw offerte en verduidelijk de verzend- en betalingskosten.
 8. Studie competitieBestudeer uw concurrenten en probeer hen te verslaan door de punten te verbeteren die u onderscheiden.
 9. klantenservice: Bied uitstekende klantenservice door snel te reageren op opmerkingen en berichten van klanten.
 10. Beeldkwaliteit: Kies duidelijke, hoogwaardige afbeeldingen van producten om klanten aan te trekken.
 11. Betaalmethoden: Identificeer meerdere betaalmethoden die handig zijn voor klanten en los de problemen op die ze kunnen tegenkomen.

Gebruik deze tips om de prestaties van uw Facebook-winkel te verbeteren, uw kansen op succes te vergroten en grotere winsten te genereren.

Het verschil tussen de winkel die u gaat maken en de FACEBOOK MARKETPLACE

Facebook-marktplaats

Facebook Marketplace is een privéplatform op Facebook waarmee u producten kunt kopen en verkopen. U kunt uw producten weergeven en zoeken naar producten van anderen. Het is vermeldenswaard dat u met deze service uw producten alleen kunt laten zien aan mensen die in hetzelfde geografische gebied wonen als u. Het wordt gekenmerkt doordat het gratis is en producten in specifieke categorieën wordt ingedeeld zonder betalingsmethoden te ondersteunen.

facebook winkel

Wat de Facebook-winkel betreft, deze biedt u de mogelijkheid om uw bedrijf buiten de grenzen van uw regio uit te breiden en het aantal klanten en de winst te vergroten. Hiermee kunt u producten op meerdere manieren weergeven op een platform waar veel kopers de voorkeur aan geven, en krijgt u promotie- en marketingopties. U kunt een pagina voor de winkel maken en deze koppelen aan uw Instagram-account en uw online winkel, en u kunt de producten van uw winkel ook weergeven op Facebook Marketplace.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top